Hlavní obsah

Ligu báječně rozjeli. Měli bychom se ale zlepšit, říká Limberský. Vrba chválí Olomouc

Plzeň

Ligu zahájili ideálně: po třech kolech fotbalisté Plzně soutěž vedou s plným počtem devíti bodů. V sobotu proti nováčkovi z Olomouce se ale na vítězství 1:0, které trefil střídající Pilař, notně nadřeli. „Bylo to naprosto vyrovnané utkání, mohl vyhrát kdokoli,“ řekl plzeňský trenér Pavel Vrba. „Sigma nám to hodně znepříjemnila,“ doplnil obránce David Limberský, který se vrátil po třízápasové pauze zaviněné zraněním.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba zdraví fanoušky po utkání s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Vrba měl šťastnou ruku, když po hodině hry poslal na hřiště Pilaře. Zraněními stíhaný štírek hru rozhýbal, krátce po příchodu na trávník se objevil v šanci. V 69. minutě pak parádní střelou z voleje rozhodl.

„Oživil hru, dal gól. Co víc si přát," pochvaloval si Vrba. Stejně tak jej těšil návrat Limberského do sestavy. „Jsem rád, že se tito dva marodi vrátili, zvládli to výborně," doplnil kouč. Původní plán nepočítal s tím, že Limberský stráví na hřišti celých 90 minut. Okolnosti však byly proti. „O poločase musel vystřídat Hejdis (stoper Lukáš Hejda), trenér nechtěl podruhé sahat do obrany," vysvětlil obránce.

Společně s Vrbou před Sigmou smekli, jak dobře si v Doosan Aréně vedla. „Chci Olomouc pochválit, odehrála výborné utkání. Tři body jsme získali horko těžko," prohlásil Vrba s tím, že výkon Viktorie nebyl ideální.

„Když se budeme bavit o bodech, je to dobré. Ale sami jste viděli, že tomu něco chybělo. Ideální to asi ještě chvilku nebude. Ale věřím, že až se uzdraví další hráči... Ideál by pak mohl přijít," podotkl trenér.

„Všichni bychom si představovali výkon jako s Duklou (výhra 4:0 v 1. kole). Teď jsme dvakrát po sobě vydřeli vítězství. V Jablonci a s Olomoucí. O to je to cennější. Výkon nebyl ideální, ale máme tři body. To je v tuto chvíli podstatné," dodal Limberský.

Domácí rozmrzelo zranění Hejdy, který se v neděli ráno podrobí vyšetření na magnetické rezonanci. „Po něm budeme chytřejší. Snad to nebude nic vážného," uvedl Vrba, který prozradil, že pro čtvrteční úvodní duel play off Evropské ligy proti Larnace by mohl mít k dispozici stopera Romana Hubníka.

Reklama

Související témata: