Hlavní obsah

Prokletý plac u Nisy. Sparta míří tam, kde ztrácí body a neví si rady

Praha

Věří si, že bude už jen líp. Fotbalisté Sparty si po vítězství 1:0 v Mladé Boleslavi připsali ve čtvrtém soutěžním zápase první výhru pod novým trenérem Stramaccionim. Jenže v závěrečném duelu 3. ligového kola nastoupí v Liberci, jehož stadión je v minulosti nejednou budil ze snu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brnakář Sparty Tomáš Koubek po utkání v Mladé Boleslavi.

Článek

Bilance je neúprosná. Sparta v lize v Liberci pětkrát za sebou nevyhrála. Slovan navíc porazil Letenské v samostatné české historii 14x, což je nejvíce ze všech týmů...

„Čeká nás nažhavený soupeř. Na nás mají vždycky žízeň. Vím, jak to je, když přijede Sparta, protože jsem tam rok a půl hrál. Je to pro ně největší domácí zápas v rámci ligy. Víme, že naše série v Liberci není dobrá, dlouho jsme tam nevyhráli, tak snad přišel čas," doufá Radoslav Kováč, asistent trenéra Stramaccioniho.

Předminulou sezónu strávil ve Slovanu na hostování brankář Tomáš Koubek.

„V Liberci už jsem za Spartu hrál. Zápas tedy nebude tak zvláštní, jako když jsem tam nastoupil poprvé. Nicméně máme velkou motivaci, protože chceme opět vyhrát, přivézt další tři body a dostat se na vítěznou vlnu," říká gólman v rozhovoru pro klubovou televizi.

Liberec bude agresivnější než Mladá Boleslav

Pražané chtějí navázat na pondělní vítězství v Mladé Boleslavi.

„Měli bychom mít větší sebevědomí. Ale čeká nás těžké utkání venku a myslím, že Liberec bude o trochu agresivnější než Mladá Boleslav," přemítá Kováč.

„Myslím, že nám úspěšně zvládnutý zápas v Mladé Boleslavi pomůže. Body z prvního ligového venkovního utkání chceme potvrdit i ve druhém. Musíme se hlavně každým zápasem zlepšovat, abychom na konci mohli slavit," přidává se Koubek.

Trpišovského děsí stav obou kádrů

Trenér Liberce v minulosti trénoval mládež ve Spartě, Letenští o něj v minulé sezóně neúspěšně usilovali.

„Každý zápas se Spartou je speciální, jeden z vrcholů sezóny. Navíc s nimi máme doma dobrou bilanci. Na druhou stranu mě trochu děsí stav obou kádrů," avizuje Jindřich Trpišovský. „Sparta podle mě půjde pouze nahoru, což ukázala už v Mladé Boleslavi. Nám se naopak možnost vybírání ještě zúží o další hráče, kteří u nás hostují ze Sparty," vysvětluje.

Trenér Liberce míní, že podobné zápasy jeho tým hrál spíše v Evropské lize. „Ben Chaim, Biabiany a další jsou hráči s cenovkou od tří miliónů eur nahoru. Mají velkou kvalitu. Teď je otázkou, v jakém stavu budeme my. Nicméně hrajeme doma a kádr máme i přesto, že není tak široký, dostatečně silný, abychom Spartu potrápili. Rozhodně se soupeře nezalekneme," slibuje Trpišovský.

Zápas Liberec - Sparta se hraje v neděli od 18:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama