Hlavní obsah

Herní absence byla deprimující, Jablonci chci pomoci v ofenzivě, říká navrátilec Tecl

Teplice

Zřejmě nejsledovanějším hráčem Jablonce při jeho ligovém zápase v Teplicích byl krajní záložník Stanislav Tecl, navrátilec z pražské Slavie na hostování. Po dvou trénincích s týmem odehrál celých devadesát minut a potvrdil očekávání, že by měl být přínosem pro ofenzivní fázi jabloneckého celku. „Bojovali jsme o tři body a mrzí mě, že jsme nevyhráli,“ svěřil se Tecl po remíze 1:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Uprostřed nová posila Jablonce Stanislav Tecl, vlevo Martin Doležal, druhý zleva teplický Admir Ljevakovič, vpravo Vojtěch Kubista z Jablonce.

Článek

Jak vnímáte plichtu v Teplicích?

Nic moc. Kdybychom vyhráli, tak bych byl spokojený. Je škoda, že jsme přišli o vítězství inkasovaným gólem pár minut před koncem, a ještě z penalty. Celý zápas se snažíme, abychom se dostali do vedení. A když se to povede, dostaneme vyrovnávací branku.

Co pro vás znamená, že jste se poprvé v nové sezóně mohl ukázat v prvoligovém dresu?

Je pravda, že do zápasu jsem nastoupil po dlouhé době. Člověku to chybí. Pokud pět dní trénuje a o víkendu přijde vrchol týdne, a hráč ví, že určitě hrát nebude, tak je to deprimující. Takže jsem rád za možnost v Jablonci.

Sváděl jste na kraji hřiště běžecké „závody" s teplickým levým obráncem Krobem. Bylo to náročné?

Dobré souboje, ale moc jsem si je neužíval. Honza Krob je extrém, spíš útočí, než brání, v tom to bylo pro mě obtížné. Musel jsem s ním často běhat dozadu.

Máte představu o své pozici v mužstvu?

Přišel jsem, abych pomohl ve finální fázi. Šance po křídlech jsme si vytvořili i v Teplicích. Měli jsme náznaky slibných situací, které jsme mohli vyřešit lépe. Když to ale shrnu, remíza z Teplic je spravedlivá.

Jak tedy celkově berete svoje nynější jablonecké angažmá?

Jsem tady na ročním hostování. Vrátil jsem se do známého prostředí. Jsem rád, že mohu být v klubu, kde dostanu šanci hrát.

Reklama