Hlavní obsah

Trpišovský: Ben Chaim huláká, že si naše hráče koupí jako trpaslíky na zahradu. Ital Izraelce brání

Aktualizováno

Vyprodané hlediště, tři červené karty, deset žlutých. Bitva plná emocí vítěze nepoznala, přestože fotbalisté Liberce se Spartou prohrávali a během dvou minut přišli o dva hráče. Díky heroickému výkonu devět statečných urvalo bod a přisoudilo hvězdně posílenému soupeři další starosti. „Po druhé červené nastala situace, na kterou se nemůžete připravit. Kluci na hřišti to však vzali na sebe a lidi v hledišti nás doplnili. Bez nich by nebyla šance,“ děkuje na všechny strany trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Tal Ben Chaim.

Článek
Fotogalerie

Když sudí Zelinka poslal jeho hochy do devíti, trenér Liberce si předsevzal, že takový zápas odmítne hodnotit. Klíčové verdikty mu připadaly necitlivé. Až heroický výkon oslabeného týmu kouče obměkčil.

„Ben Chaim nás tady fakuje, nadává nám a huláká, že si naše hráče koupí jako trpaslíky na zahradu - a my hrajeme v devíti," diví se Jindřich Trpišovský.

Izraelské posile Sparty se zápas u Nisy nepovedl. V zápise o utkání navíc rozhodčí Zelinka uvedl, že Ben Chaim v tunelu při odchodu do šaten prokopl dveře.

Letenští s výkladem Trpišovského nesouhlasí. „Takový osobní útok od trenéra soupeře směrem k mému hráči je neakceptovatelný," zdůrazňuje na klubovém webu trenér Andrea Stramaccioni. „Ben Chaim čelil celých devadesát minut vulgaritám od hráčů Slovanu, včetně urážek směřujících k jeho židovskému původu. To je samozřejmě hodně závažné," poukazuje italský kouč.

„Tal byl po zápase stejně jako my nespokojený s výsledkem zápasu, ale neřekl to, co tvrdí trenér Slovanu. Pokud budeme do médií vyprávět všechno, co jsme slyšeli od hráčů Liberce, strávíme tím týden," říká Stramaccioni.

Sparta připomíná, že ještě horší bylo chování některých členů realizačního týmu Slovanu. Necítí však potřebu medializovat jejich vyjadřování. „Co se stalo na hřišti, má zůstat na hřišti. To je první nepsané pravidlo našeho sportu," říká Stramaccioni.

Liberec demonstroval charakter a morálku

Pro výsledek bylo každopádně podstatné, že favorit 14minutovou dvojnásobnou přesilovku absolutně nezvládl. Nejprve během ní inkasoval Breiteho vyrovnávací gól, posléze ji zmírnil dalším vyloučením Čivič.

„Ve chvíli, kdy hrajeme dvojnásobnou přesilovku, neměl by si nechat dát červenou kartu. Jsem si jistý, že kdyby k vyloučení Čiviče nedošlo, zápas bychom zvládli," žehrá Stramaccioni.

Jenže Sparta sama posadila soupeře na koně. A když Štetinův gól sporně neplatil, byl její další malér na nevydařeném začátku sezóny na světě.

„Hráči ukázali, jaký mají charakter a morálku. Jak jsme dokázali Spartu v devíti napadat, bylo neuvěřitelné. Hráče z toho budeme pět dní dostávat, ale předvedli neskutečný běžecký a bojovný výkon," pochvaluje si Trpišovský.

Reklama