Hlavní obsah

Sparta musí oslabené torzo porazit! Zahustel alibi nehledá

Liberec

Mírný optimismus po výhře nad Mladou Boleslaví roztrhali na cáry remízou v Liberci (1:1). Neomluvitelnou, protože fotbalisté pražské Sparty hráli čtvrt hodiny proti devíti, a právě během dvojnásobné přesilovky inkasovali vyrovnávací gól. „Velké zklamání. Sparta si musí zápas, ve kterém její soupeř dostane dvě červené, rozhodně pohlídat,“ nehledá alibi obránce Ondřej Zahustel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sparťan Ondřej Zahustel během utkání v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Nově poskládaná Sparta se rozjíždí pomalu. Z Evropské ligy vypadla hned na startu, během úvodních tří ligových kol pak poztrácela čtyři body.

„V Liberci jsme měli samozřejmě vyhrát. Nastoupili jsme sice podruhé ve stejné sestavě, ale pořád se ještě sehráváme. Věřím, že si všechno brzy sedne a bude fungovat. Záleží jen a jen na nás, jak budeme dál společně pracovat," dumá Ondřej Zahustel.

Rád by pojmenoval největší problémy Stramaccioniho družiny. Situace je však podle něj na delší rozbor.

„Musíme si ji sami rozebrat a vyvodit závěr. Vedli jsme, hráli proti devíti a měli zápas dotáhnout do vítězného konce. Největší chyba byla, že jsme nepřidali druhý gól."

Nenašli zbraň na zblázněné bojovníky

Velká ostuda, neporazit soupeře oslabeného o dva vyloučené. Sami Letenští nechápou, jak mohli ideálně rozjetou partii zpackat.

„Liberec se po dvou červených ještě víc zatáhl do obrany a začal ještě víc bojovat. Hnali je fanoušci, takže lítali po hřišti jak zbláznění," oceňuje bek heroický výkon soupeře.

„Museli jsme hrát do plných. Zkoušeli jsme něco změnit, ale nic nám nevycházelo, což není vůbec omluvitelné," zdůrazňuje Zahustel kriticky.

Právě on nahrál Štetinovi na druhý gól, který kvůli ofsajdu chybně neplatil.

„Hned na hřišti jsem si myslel, že o ofsajd vůbec nešlo. Po zápase mi to bylo i potvrzeno," krčí Zahustel rameny.

Reklama

Související témata: