Hlavní obsah

Rekordní hra o Krmenčíka, Plzeň odmítla milióny. Příběh byl uzavřen, zní ze Slavie

Praha/Plzeň
Aktualizováno

Hodně vysoká hra se roztáčí kolem fotbalového útočníka Michaela Krmenčíka. O forvarda Plzně měla enormní zájem Slavia, která údajně do Štruncových sadů vyslala v rámci české ligy rekordní nabídku na 80 miliónů korun. Vedení Viktorie ale vábení peněz odolalo.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plzeňský střelec Michael Krmenčík se pokouší překonat rumunského brankáře.

Článek

Slavia během léta přivedla řadu zvučných posil, nijak ale netajila, že by do útoku k Milanu Škodovi ráda přivedla ještě dalšího šikulu s čuchem na góly. A do představ sešívaného vedení zapadl právě Krmenčík, který v loňské sezóně nastřílel v lize deset gólů. Podle serveru Aktuálně tak měla na západě Čech přistát nabídka na 80 miliónů korun. Na poměry české ligy částka nevídaná.

Jenže pro Plzeň nebyla ani senzační suma důvodem k jednání. "Přestup Krmenčíka do Slavie pro klub není a nebylo téma," uvedl plzeňský tiskový mluvčí Václav Hanzlík, jenž tak v podstatě potvrdil zákulisní informace o klubové filozofii neposilovat přímého konkurenta v boji o titul.

Ukončení námluv pak ve středu potvrdil i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. „Krmenčík byl v širším výběru posil Slavie. Akceptovali jsme negativní stanovisko Plzně k možnému přestupu a příběh byl uzavřen," uvedl slávistický boss na svém twitterovém účtu.

Stanovisko Plzně je poměrně pochopitelné. Trenér Pavel Vrba si služeb ofenzivního hráče vysoce cení, byť si Krmenčík pošpinil reputaci vyloučením a třízápasovým distancem za faul loktem v předkole Ligy mistrů s rumunským FCSB. Bude tak Viktorii chybět v obou utkáních play off Evropské ligy s Larnakou a případně i v prvním utkání v základní skupině. Ze stolu tak na západě Čech měli smést i nabídky z francouzského Montpellieru - v podobné výši jako tu od Slavie - či Turecka.

Přestupu v rámci ligy navíc nebyl nakloněný ani sám Krmenčík. Moc dobře si totiž uvědomoval, že přesun do kádru jednoho ze dvou největších rivalů by mu publikum Viktorie, v jejímž dresu se dostal na výsluní, nikdy neodpustilo. Proto preferoval odchod do zahraničí. Ten není vyloučen v případě, že by Plzeň neuspěla v boji o Evropskou ligu a do klubové kasy by tak nepřitekly žádné peníze za účast v pohárové Evropě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články