Hlavní obsah

Fotbal a hokej se loučily s Rudolfem Baťou, jedním z posledních džentlmenů

Až do konce května pracoval pro fotbalovou Spartu, o to víc jeho odchod všechny bolestně zasáhl. Zástupy smutečních hostů se ve čtvrtek přišly do baziliky Nanebevzetí Panny Marie ve Strahovském klášteře rozloučit s Rudolfem Baťou. Bývalý hokejový rozhodčí a posléze dlouholetý fotbalový funkcionář zemřel minulý týden ve věku 89 let, necelý měsíc před 90. narozeninami...

Foto: sparta.cz/Vlastimil Vacek

Poslední rozloučení s Rudolfem Baťou. Zleva s rakví Jan Suchopárek, Vítězslav Lavička, Zdeněk Grygera, Zdeněk Svoboda, Tomáš Hübschman a David Lafata.

Článek
Fotogalerie

Byl vždy otevřený a pozitivní, proto během svého pestrého života získal tolik přátel doslova po celé Evropě. A ti přišli populárního „Rudyho" doprovodit na jeho poslední cestě. Dorazili zástupci fotbalu i hokeje, nejvýznamnější představitelé sportu, bývalí i současní reprezentanti.

„Byl jako náš děda. Vždycky pozitivní kamarád a hlavně džentlmen, jeden z posledních v téhle republice. Stál za námi, měli jsme ho strašně rádi," ujistil fotbalový internacionál Karel Poborský.

„V hokejovém stejně jako ve fotbalovém prostředí byl znám jako vynikající člověk, odborník a kamarád," zdůraznil prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Rudolf Baťa se dostal do síně slávy jak českého hokeje, tak fotbalu.

Reklama

Související témata: