Hlavní obsah

Slavia ztratila, Baník obrat neuhájil. Liberec třemi góly sestřelil trápící se Boleslav

Praha
Aktualizováno

Čtyřmi sobotními duely pokračovalo 4. kolo fotbalové HET ligy. V bitvě o krále Vršovic jen remizovala mistrovská Slavia v Ďolíčku s Bohemians 1905 0:0. Pokud tak vedoucí Plzeň nezaváhá v Jihlavě, bude mít na Slavii se Spartou už náskok čtyř bodů. Baník třemi góly ve druhé půli otáčel duel s Teplicemi, ale v nastavení nakonec inkasoval na konečných 3:3. Zlín zvítězil nad Karvinou těsně 1:0. Mladá Boleslav dál čeká na první výhru, s Libercem doma prohrála 0:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Boheminas Milan Kocič (vlevo) a Tomáš Fryšták oslavují remízu 0:0 se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Slavia se chtěla po porážce v play off Ligy mistrů v Nikósii naladit na odvetu ve vršovickém derby. To se ale vůbec nepovedlo. Kouč Šilhavý udělal v sestavě sešívaných hned šest změn a jeho týmu se herně příliš nedařilo. Bohemka statečně odolávala a nakonec měla i šance urvat senzační výhru. Slávisté v lize neprohráli potřicáté v řadě, ale v Ďolíčku z toho velkou radost neměli. Klokani po Spartě obrali o body dalšího aspiranta na titul.

Mladá Boleslav se zase nedočkala výhry, s Libercem naopak prohrála jasně 0:3 a s jedním bodem se krčí u dna tabulky. Dvěma premiérovými ligovými góly ji popravil osmnáctiletý mladík Martin Graiciar. Středočeši zůstávají daleko za očekáváním a je otázkou, jak dlouho bude mít kouč Dušan Uhrin důvěru vedení. Liberec se sedmi body ztrácí na čtvrtém místě tabulky jediný bodík za dvojicí Sparta, Slavia.

Baník obrat nedotáhl

Baník chtěl doma odčinit poslední debakl na Slovácku, jenže v první půli se vše vyvíjelo proti němu. Teplice se z prvních vážnějších šancí po půlhodině ujaly vedení 2:0 a záhy se po střetu s hostujícím Fillem zranil gólman Vašek, jehož musel nahradit Šustr.

Po přestávce však potřebovali Ostravané jen něco málo přes dvacet minut, aby průběh zápasu třemi góly otočili. O vítězství je však gólem v nastavení připravil Fillo. Baník tak ani posedmé za sebou v lize Teplice neporazil, oba týmy mají nyní shodně pět bodů.

Karviná potvrdila, že se jí ve Zlíně nedaří, když v sobotu si na Letné připsala už pátou porážku za sebou. Zápas rozhodl jediný gól hlavou zblízka Nigerijce Ekpaie po hodině hry. Karviná měla následně hned několik šancí na vyrovnání, všechny ale zlikvidoval skvěle chytající brankář Dostál, jenž pohlídal Ševcům druhou domácí výhru v sezóně.

Program 4. kola:
Pátek
Sparta - Slovácko 1:0
Sobota
Zlín - Karviná 1:0
Branka: 65. Ekpai
Ostrava - Teplice 3:3
Branky: 48. Azevedo, 52. Hrubý, 70. Mičola - 21. Rezek, 30. Vaněček, 90.+1. Fillo
Bohemians - Slavia 0:0
Ml. Boleslav - Liberec 0:3
Branka: 39. Graiciar, 64. Graiciar, 90.+3. Havelka
Neděle
17:00 Jablonec - Dukla
17:00 Olomouc - Brno
17:00 Jihlava - Plzeň

Reklama