Hlavní obsah

Velký návrat s debutem. Hovorka je po devíti měsících zase šťastný

Praha

Devět měsíců nemohl kvůli zraněnému kolenu hrát fotbal. Velký návrat hned spojil s debutem za mateřský klub. Duel se Slováckem (1:0) byl pro Davida Hovorku po všech stránkách výjimečný. „Je mi čtyřiadvacet a teprve teď jsem jako odchovanec poprvé nastoupil za áčko. Ve Spartě jsem od roku 2002, první zápas a hned výhra. Jsem neskutečně šťastný,“ pochvaluje si obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan David Hovorka ze Sparty Praha během utkání se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Sparťanem je od dětství, debutu si náležitě považuje. Na Letnou se vrátil v únoru z Liberce, nejprve se však musel uzdravit.

„Výhra nám určitě pomůže, mně obzvlášť. Odehrál jsem první zápas po devíti měsících," poukazuje David Hovorka.

K osudnému zápasu nastoupil za Slovan loni 3. listopadu v Evropské lize proti Fiorentině. Vážně si zranil koleno a musel podstoupit operaci. Od té doby pracoval na návratu.

„Je mi jasné, že není snadné se po takové době vrátit. Sám jsem měl tři operace kolena," konstatuje Andrea Stramaccioni. Zatímco Ital musel aktivní kariéru předčasně ukončit a dal se na trenéřinu, Hovorka je zase zpátky. „Čekali jsme na vhodný moment. Zvolili jsme pro Davidův návrat domácí zápas, protože jsme očekávali, že budeme hrát dál od naší branky a nebudeme pod takovým tlakem," líčí Stramaccioni.

O zdraví už raději ne...

Sparta zvítězila 1:0 s velkou dávkou štěstí. Hovorka nicméně odvedl velmi solidní výkon a přispěl k udržení čistého konta.

„Musím poděkovat všem, kteří mi k návratu na hřiště pomohli. Lidem ze Sparty, Liberce i Viktorky Plzeň, kteří mi zajistili operaci u doktora Petra Zemana. Rodině, Danu Müllerovi, který mě dal do kupy. Prostě všem," zdůrazňuje stoper.

Ve sparťanech hrklo, když se v závěru utkání skácel na zem a musel přivolat pomoc. „Naštěstí šlo jen o bolestivý koňar, nic vážného. Už se ale raději o zdraví nechci bavit, abych zas něco nepřivolal," klepe si na zuby.

Z nejhoršího je snad venku a může se soustředit, aby se v nabitém kádru udržel v sestavě.

„Jsme Sparta Praha, klub, kde vždy byla, je a bude velká konkurence. Já se musím koncentrovat sám na sebe a podávat co nejlepší výkony," avizuje Hovorka odhodlaně.

Reklama

Související témata: