Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slavia 0:0Mistr podruhé ztratil! Slavii o body obrali výteční Klokani

Praha

Fotbalová Slavia si po úterní porážce 0:2 v úvodním duelu play off Ligy mistrů chuť na půdě kyperského APOELu nespravila, v sobotním utkání 4. kola nejvyšší soutěže hrála na půdě Bohemians 1905 bez gólů. Klokani tak po Spartě vzali body i mistrovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Stoch ze Slavie se vyčítavě dívá po spoluhráčích během utkání s Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní pod koučem Šilhavým sice natáhli šňůru ligové neporazitelnosti na 30 zápasů, radost z toho však nemají. Z jejich strany to nebylo herně ono, blíž k vítězství byli naopak zelenobílí, kteří ve druhém poločase zahodili dvě velké šance. Pokud v neděli lídr z Plzně vyhraje v Jihlavě, vzdálí se Spartě i Slavii na čtyři body.

V sestavě červenobílých, která v úterý zahájila zápas v Nikósii, udělal trenér Šilhavý šest změn. Na lavičce nechal sedět Hušbauera, Rotaně, Stocha, Frydrycha a Škodu, ani mezi náhradníky nebyl Van Buren. Poprvé v dresu Slavie se představil slovenský záložník Jakub Hromada, naopak stále na marodce je trojice Danny, Deli, Bílek.

Sešívaní mohli jít krátce po výkopu do vedení. Nejprve ve 3. minutě Fryšták vyrazil ránu Mešanoviče, vzápětí při dorážce Sýkory domácího gólmana zastoupil jeden z jeho obránců. V 8. minutě pak Bořilův pohotový volej proletěl těsně nad břevnem.

Klokani žádali penaltu marně

Poté se dlouhý čas hrálo mezi šestnáctkami. Klokani aktivně bránili a využívali každou příležitost, aby prověřili hostující defenzivu. Červenobílí měli sice více ze hry, chyběla jim však přímočarost, kromě pokusu Zmrhala z 20 metrů už do konce prvního poločasu vážněji nezahrozili.

Po změně stran houževnatí domácí přišlápli plyn, dostávali se před Laštůvku častěji. Po hodině hry se centr Reitera otřel v pokutovém území hostů o ruku Hromady, jenž byl ve skluzu. Klokani se dožadovali penalty, hlavní rozhodčí byl jiného názoru.

V 72. minutě spálil velkou příležitost Kocič, který střílel z malého vápna. Trefil však jen jednoho z protihráčů. V 78. minutě se chytal za hlavu střídající Nečas, který přestřelil v ideální pozici. To už na trávníku byli čerství slávisté Stoch, Hušbauer, v 80. minutě je doplnil kanonýr Škoda. Ale ani jejich příchod na bezbrankové remíze nic nezměnil.

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Proske - Hrabovský, Kotalík. ŽK: Jindřišek - Souček. Diváci: 4812.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Švec, Martin Hašek ml. - Reiter (71. Nečas), Mašek (80. Jindřišek), Bartek (88. Buchta) - Kabajev. Trenér: Martin Hašek st.
Slavia: Laštůvka - Bořil, Jugas, Ngadeu, Sobol - Hromada (64. Hušbauer), Souček - Sýkora (59. Stoch), Altintop, Zmrhal - Mešanovič (77. Škoda). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: