Hlavní obsah

Slavia zase se bez gólu. Škoda s Mešanovičem přece nezapomněli dávat branky, říká Šilhavý

Červenobílí zapomněli dávat góly. V nové sezóně v sedmi utkáních vstřelili jen pět. Netrefili se v úterý v play off Ligy mistrů na Kypru, branku nedali ani v sobotním ligovém duelu na půdě Bohemians 1905 (0:0). „Chybí nám řešení ve finální fázi,“ povzdechl si trenér Jaroslav Šilhavý, který musel zkousnout druhou ztrátu v lize v nové sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý během utkání s Bohemkou.

Článek
Fotogalerie

Kouč litoval, že se jeho tým gólově neprosadil zkraje zápasu, kdy se v šanci zjevil Sýkora. „Měl to na noze. Měli jsme pak i další situace, ale a ni ty jsme nedotáhli do konce. Obrana nám pracuje dobře, v lize jsme neinkasovali, ale finální fáze nás hodně trápí," uvedl Šilhavý. „Škoďák (Škoda) a Messi (Mešanovič) ale přece nezapomněli dávat branky. Snad se to ve středu proti APOELu prolomíme," dodal kouč.

Trn z paty slávistům nevytáhli ani čerství hráči - Hušbauer, Stoch, a zmiňovaný kanonýr Škoda. Naopak v závěru mohli dvakrát udeřit Klokani. „Po přestávce Bohemka vycítila šanci, čekala na brejky, které dobře realizovala," podotkl Šilhavý, podle kterého se na kostrbatém výkonu Slavie podílelo také množství změn v sestavě. Oproti utkání v Nikósii jich udělal šest.

APOEL prioritou

„Pochopitelně jsem udělal změny kvůli středeční odvetě. Ta je pro nás jednoznačně prioritou. Tím neříkám, že jsme to na Bohemce chtěli nechat. Kluci, co nastoupili, jsou hodně kvalitní," uvedl kouč. Před týdnem s Jihlavou ztratil klíčové muže Deliho s Dannymm, nechtěl zřejmě riskovat další zranění.

„Hráči ale zase nejsou z cukru, to by nemohli ani trénovat. Pro nás je ale odveta s APOELem moc důležitá, proto jsme se tak rozhodli," doplnil Šilhavý s tím, že proti Kypřanům už bude mít k dispozici Dannyho. Jeho tým se ovšem na toto utkání dobře nenaladil.

„Vzhledem k předkolům Ligy mistrů a lize rotujeme sestavou, do toho noví hráči, a ti, kteří se vracejí po zranění a delší čas nehráli. Určitě i to hraje roli. Zatím si to nesedlo tak, jak bychom chtěli," přiznal Šilhavý.

Reklama

Související témata: