Hlavní obsah

Katastrofický vstup do druhé půle nás stál body, zlobil se Fillo v Ostravě

Skvělou podívanou, ve které padlo šest gólů, připravili fandům ve 4. kole HET ligy fotbalisté Baníku Ostrava a Teplic. První půlka patřila hostům, kterým ale ani dvoubrankový náskok k vítězství nestačil. Úvod druhého poločasu totiž jednoznačně ovládl Baník a třemi góly za pětadvacet minut skóre otočil. A přestože prvnímu domácímu vítězství v sezóně velmi blízko, nedočkal se ho. V nadstaveném čase z rohu vyrovnal na konečných 3:3 Martin Fillo.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Martin Fillo z Teplic během utkání s Baníkem.

Článek

„Dali jsme dva góly a mysleli jsme si, že druhý poločas v klidu dohrajeme," zlobil se zkušený fotbalista. „Bohužel jsme se nevyrovnali elánu a bojovnosti, které Baník dneska zdobily. Prohrávali jsme v osobních souboji a katastrofický vstup do druhé půle nás stál body," pokračoval Fillo.

Kouč Radim Kučera vyměnil po pětibrankovém výprasku na Slovácku v sestavě Baníku čtyři hráče, z toho dva v obranné řadě, kde dostali poprvé šanci od začátku Ukrajinec Azackij a exzlínský Lukáš Pazdera. Velký efekt to ale nemělo, protože Baník v první půlhodině dvakrát inkasoval.

Baník si nepohlídal centry

„První poločas jsme působili takovým ustrašeným dojmem, nikdo to nechtěl vzít na sebe a obranná čtverka si balón předávala jako horký brambor," zlobil se Kučera. „Udělali jsme tam chyby, ale Teplice to zahrávaly velice dobře, na to se těžko reaguje," krčil rameny Pazdera.

Baníkovci dostali po centrovaných míčích všechny tři branky. Druhý a třetí po rohovém kopu. „Věděli jsme, že Teplice jsou ve standardkách silné, že mají vysoké hráče a stejně jsme to neuhlídali," litoval autor třetího gólu Baníku Tomáš Mičola.

„Kdybychom my vyrovnali v 90. minutě ze stavu 0:2, tak teď jásáme, ale vedli jsme 3:2 a měli jsme to ve svých rukou. O to více nás ten třetí gól mrzí, i když Teplice si to vyrovnání zasloužily," dodal ostravský záložník.

Baník dohrával utkání od 37. minutě bez brankáře Vaška, který opustil po srážce s Fillem hřiště na nosítkách a ihned putoval do nemocnice se zablokovanou krční a hrudní páteří. „Bylo to nezaviněné. Chtěl jsem ho obhodit a on do mě vletěl. Ošklivě jsme se srazili a doufám, že bude v pořádku. Tohle se ve fotbale stává," komentoval tvrdý střet teplický hráč. Vyšetření vážnější poranění neukázalo a nezpochybnitelná ostravská gólmanská jednička by měla být během pár dní fit.

Reklama

Související témata: