Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Liberec 0:3Mladá Boleslav po prohře s Libercem klesla na poslední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Graiciar 0 : 1
64. Graiciar 0 : 2
90. Havelka 0 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi pokračují ve špatném vstupu do prvoligové sezony. Středočeši ve čtvrtém kole doma podlehli Liberci 0:3 a s jedním bodem klesli na poslední místo neúplné tabulky. Utkání rozhodl dvěma góly Martin Graiciar po dvou asistencích Romana Potočného, v závěru ještě zvýraznil libereckou výhru střídající Filip Havelka. Slovan poskočili na čtvrtou pozici.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Graiciar z Liberce se raduje z jednoho z gólů proti Mladé Boleslavi.

Článek

Do první větší šance se po třech minutách dostali domácí. Přikryl našel v pokutovém území Mebrahtua, jehož střelu stačil vytěsnit brankář Kolář. Na druhé straně Breiteho tvrdou střelu vyrazil gólman Vejmola.

Boleslavští si vytvářeli šance, ale trápili se v koncovce. Rada i Fabián stříleli vedle, Magera jen slabě k připravenému Kolářovi. V závěru poločasu převzal iniciativu Slovan. Po akci Folprechta a Breiteho na jeden dotek ještě Graiciar pálil vysoko nad branku.

Boleslavští se střelecky neprosadili

Ve 39. minutě už osmnáctiletý útočník otevřel skóre, když ho jako zcela neobsazeného na zadní tyči našel z rohu Potočný, který netradičně nastoupil na levém kraji obrany. Graiciar oslavil premiérový gól v nejvyšší soutěži.

Boleslav se snažila brzy po změně stran odpovědět. Po závaru v šestnáctce se ale dobře zorientoval Kolář a liberecký brankář později vyrazil i pokus střídajícího Chramosty.

Hosté v 64. minutě přidali druhou branku. Potočný dlouhým nákopem z vlastní poloviny vyslal do samostatného úniku Graiciara a ten opět zkušeně překonal Vejmolu.

Domácí vypadali, že je druhá branka zmrazila a působili bezradným dojmem. Alespoň snížit mohl Magera, jenže pálil vysoko nad břevno. Vedle liberecké branky pak hlavičkovali Takács s Chramostou.

Liberec si hlídal náskok a ve třetí minutě nastavení ho ještě navýšil. Ševčík poslal do úniku náhradníka Havelku, který propálil boleslavského brankáře a rovněž oslavil první ligový zásah v kariéře. Boleslav doma prohrála čtvrté ligové utkání za sebou.

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 0:3 (0:1)
Branky: 39. a 64. Graiciar, 90.+3 Havelka. Rozhodčí: Hrubeš - Wilczek, Vít. ŽK: Takács, Stronati, Čmovš - Potočný, Graiciar, Folprecht. Diváci: 2834.
M. Boleslav: Vejmola - Pauschek (61. Chramosta), Stronati, Čmovš, Fabián - Takács, Rada (69. Mareš) - Přikryl, Magera, Klobása - Mebrahtu (61. Komličenko). Trenér: Uhrin ml.
Liberec: Kolář - Coufal, Mikula, Karafiát, Potočný (90. Knejzlík) - Ševčík, Folprecht, Kulhánek, Breite, Voltr (88. Pulkrab) - Graiciar (73. Havelka). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava