Hlavní obsah

Klokani na S umí! Když jsme obrali Spartu, byla povinnost obrat i Slavii, smál se Hašek

Praha

Proti Spartě a Slavii jsou chudí příbuzní. Doslova. Vždyť každá z největších hvězd pražských S má měsíční příjem vyšší než jakákoli základní sestava fotbalistů Bohemians 1905 dohromady. Přesto oba kluby Klokani dokázali obrat o body. Remízu uhráli v úvodním kole na Letné (1:1) i v sobotu v Ďolíčku bod proti červenobílým (0:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Martin Hašek.

Článek

„Jsem šťastný, že uspěli s oběma špičkovými týmy. Mají obrovské rozpočty, v rámci Česka i nadstandardní hráče. Mám sparťanskou minulost, takže když jsme obrali Spartu, byla trochu povinnost obrat také Slavii. To samozřejmě zlehčuji," culil se trenér Martin Hašek, který ve Spartě působil jako hráč i kouč. „Rádi bychom ale byli spravedliví a obrali i třetí elitní klub Plzeň. Abychom nenarušovali boj o titul," dodal dobře naložený Hašek.

Při pohledu na los úvodních kol zřejmě ani on nevěřil, že po čtyřech zápasech budou mít Bohemians 1905 v kolonce porážek nulu. A na kontě 6 bodů. Mohlo jich být i víc, neboť v závěru utkání se Slavií zahodili Klokani dvě velké šance.

„Říkal jsem klukům, ať si jdou zápas užít prací. Na hřišti nechali všechno. Při troše štěstí to mohlo stačit na tři body, při troše smůly naopak na nic. Jsme spokojení," podotkl Hašek. Zlomovým okamžikem vršovického derby byla podle něho situace z druhé minuty, kdy červenobílí nezužitkovali velkou příležitost.

„Podržel nás Fryšták, pak jsme míč se štěstím odvrátili. Přestože jsme neinkasovali, vzalo nám to vzalo vítr z plachet. Chtěli jsme na Slavii vletěl, ale takhle nám pokleslo sebevědomí. To se nám vrátilo po přestávce. Víc jsme si dovolili, potom přišly tři situace, kdy jsme mohli uvažovat o gólu. Bohužel jsme neproměnili," litoval Hašek, který měl pro nepříliš povedené představení Slavii pochopení.

„Těší mě, že jsme špičkový český tým pustili do jediné gólové šance. To není samo sebou. Na druhou stranu vím, že Slavia má teď jinou starost. Chtěla u nás uspět, ale vzadu v hlavách mají slávisté odvetu s APOELem v play off Ligy mistrů. Když jsem působil ve Spartě, body za těchto okolností jsme ztráceli častěji než při běžném ligovým rytmu," dodal Hašek.

Po remíze na Spartě slíbil do kabiny špekáčky, to samé za vítězství nad Karvinou. Objedná nyní třetí várku? „Ještě jsme nestačili opéct špekáčky za Karvinou. Teď jsme sice zaznamenali podobný úspěch jako se Spartou, ovšem hráli jsme doma. Takže na špekáčky to nestačilo," smál se Hašek.

Reklama