Hlavní obsah

Jablonec prošustroval náskok. A penalta v závěru? Měl ji kopat někdo jiný, myslí si kouč

Jablonec nad Nisou

Trestuhodně promrhali dvougólový náskok, přesto nedělní vystoupení před domácím publikem proti pražské Dukle mohlo pro jablonecké fotbalisty skončit happy-endem. Ve čtvrté minutě nastaveného času se za nerozhodného stavu 2:2 postavil k exekuci pokutového kopu Michal Trávník, jenže bránu vůbec netrefil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Zdeněk Klucký.

Článek

„Na penaltu bylo určeno víc hráčů. Bylo na nich, aby se domluvili, kdo se cítí. Michal to měl asi nechat někomu jinému, protože nehrál úplně dobrý zápas. Ale po bitvě je každý generál," posteskl si trenér Severočechů Zdeněk Klucký.

Třiadvacetiletý záložník si na exekuci věřil, jabloneckým hrdinou se však nestal. Přitom měl od začátku jasno, kam balón pošle. „Chtěl jsem střílet doleva a na gólmana se ani nedívat. Rada tam byl docela rychle, takže jsem míč musel tlačit hodně k tyči. Bohužel jsem to nezvládl," štvalo Trávníka, jenž obtížně hledal slova. Zahozenou penaltu mu ale spoluhráči nevyčítali. „To se stane, vždyť penaltu nedala spousta hráčů před ním. My jsme měli hlavně zápas rozhodnout dřív. Vstřelit třetí gól a ne se pak klepat," připomněl útočník Stanislav Tecl nevyužité šance z první půle.

Penaltový moment v samém závěru vyvolal diskuze. Možná v posledním útoku celého zápasu se vydal neohroženě až do šestnáctky stoper Luděk Pernica. Parádně obešel hned několik protihráčů, ke střele se však už nedostal. Po kontaktu s Michalem Bezpalcem skončil na zemi a sudí Houdek nařídil pokutový kop. „Dal jsem na něj ruku, ale nezatáhl ho. Jenže když na sobě zkušený hráč ucítí ruku, tak prostě spadne," tvrdil mladý záložník Dukly. „Penalta z mého pohledu na devadesát procent nebyla. Jenže základ je v tom, že nám nemůže prostě stoper projít v poslední minutě až do malého vápna," zlobil se brankář Pražanů Filip Rada.

Tecl: Opět nám nevyšla druhá půle

Jablonec neurval tři body v novém ročníku ani na čtvrtý pokus. Před vlastními fanoušky navíc prodloužil čekání na ligovou výhru, z níž se naposledy radoval 9. dubna proti Zlínu. „Zase nám nevyšel druhý poločas. Nevím, čím to je, ale takhle to prostě dál nepůjde. Musíme se nad tím zamyslet, jeden poločas na výhru v lize nestačí," durdil se útočník Stanislav Tecl, jenž se po svém příchodu ze Slavie poprvé trefil. „Dostal jsem krásný centr od Hanyho (Matěj Hanousek - pozn. red.). Škoda, že jsem se netrefil ještě poté, co mi dal balón Mehanovič, mohlo to být ještě veselejší," přiznal.

Domácí borci vstoupili do utkání skvěle a během půl hodiny si vypracovali dvougólový náskok. Zdálo se, že si vítězství pohlídají, ve 32. minutě ale nechali hlavičkovat osamoceného Ivana Schranze, který Duklu vrátil zpět do utkání. „Zbytečně jsme inkasovali kontaktní gól a utkání si zkomplikovali. Asi to bylo kvůli nekoncentrovanosti, ale tohle si prostě musíme pohlídat," kroutil hlavou Trávník.

Dejvický celek se po změně stran hnal za druhým zásahem a v 78. minutě skupinku svých příznivců potěšil. Branislav Miloševič našel důrazného Jana Holendu a ten hlavou nasměroval balón nechytatelně k levé tyči. „Ve druhé půli jsme neměli, co ztratit. Konečný výsledek je pro nás vzhledem k průběhu velmi cenný," liboval si autor vyrovnávací trefy.

V jabloneckém táboře naopak panovalo rozčarování. „Do druhé půle jsme si chtěli dát pozor hlavně na rychlé brejky, jenže zbytečně jsme to po stranách otvírali a po naší ztrátě míče soupeř srovnal. Ve všech čtyřech utkáních jsme mohli vyhrát, ale máme pouze tři body," povzdechl si domácí kouč.

Reklama

Související témata: