Hlavní obsah

Utíká před cizinci? Frýdek chce ze Sparty odejít do zahraničí

Praha

Přetlak v kádru fotbalové Sparty může zmenšit nečekaný hráč. Martin Frýdek není v nominaci pro sobotní utkání na hřišti Zbrojovky Brno a s týmem do moravské metropole neodcestoval. Letenský klub na svém webu potvrdil, že mladý záložník požádal Spartu o možnost najít si angažmá v zahraničí. O žádné nabídce se ovšem zatím nejedná. Informace z okolí hráče nabízejí i jinou verzi, kdy Frýdek po schůzce s trenérem vycítil, že jeho herní vytížení nebude dostatečné a pozice patnáctého hráče v týmu se mu nezamlouvala. Pak mohla padnout zmínka i o možném odchodu jinam na hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek si po utkání na Dukle plácá se sparťanskými fanoušky.

Článek

Vstřelil jediný gól týmu při remíze v Liberci (1:1), v dalším zápase se Slováckem už ovšem v základní sestavě chyběl a na hřiště přišel v 72. minutě.

Jako by teď Martin Frýdek prchal před armádou cizinců a chtěl dát Spartě předčasně sbohem... "V případě, že klub oficiální nabídku obdrží, bude se jí společně s Martinem zabývat. Žádná taková v tuto chvíli není," avizuje Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty .

Martin Frýdek nastoupil během letní přípravy do pěti přípravných zápasů, ve kterých dal jeden gól. V lize nastoupil do tří zápasů a připsal si jeden gól. Nastoupil také do obou zápasů třetího předkola Evropské ligy proti Crvene Zvezdě Bělehrad.

Patnáctý hráč? To se mladíkovi nezamlouvalo

Podle jiných zdrojů byl Frýdek pochopitelně nespokojený s tím, že nenastupuje v základní sestavě Letenských. Italský kouč Andrea Stramaccioni mu v nabitém kádru přisoudil pozici patnáctého, šestnáctého hráče a dal záložníkovi při pohovoru den na rozmyšlenou, aby si vyhodnotil, zda danou roli akceptuje.

Z téhle pozice mladý sparťan nebyl nadšený a dal vše najevo, klub jej následně nechal trénovat samostatně a Frýdek necestuje ani se sparťanskou výpravou k utkání do Brna. Podle zdrojů Sport.cz vše nestojí tak, že by chtěl mladý fotbalista ze Sparty utéct ke konkurenci či do ciziny.

Martin Frýdek starší, který během kariéry za Spartu rovněž hrál, o celé situaci ví, odmítl ji ovšem komentovat. Pouze naznačil, že jeho syn byl nespokojený, když nenastupoval v základní sestavě Sparty. "To by byl nespokojený ale každý fotbalista," poznamenal.

"Pro nás je to úplně nová situace. O tom, že je pozice a budoucnost Martina Frýdka ve Spartě nejasná, jsme se dozvěděli včera. Víc to teď nemůžeme komentovat. Všechno budeme řešit se Spartou," poznamenal Viktor Kolář, Frýdkův manažer ze společnosti Sport Invest.

Reklama

Související témata: