Hlavní obsah

Dukla se obávala kulišáren, ale sama jednu vymyslela. Rozehrávka byla nacvičená, potvrdil Kovaľ

Praha

Dlouhých tři a půl roku čekal na tento slastný okamžik. Záložník Dukly Róbert Kovaľ se v souboji proti Bohemians 1905 radoval z premiérového zásahu v české nejvyšší soutěži a výrazně pomohl dejvickému týmu v malém pražském derby k cennému vítězství 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Dukly oslavují gól proti Bohemians 1905.

Článek

„Rozehrávka před mým gólem byla nacvičená. Viděl jsem pak, že se balón odrazil z druhé strany a podařilo se mi to prostřelit," usmíval se talentovaný slovenský středopolař, který si prožil zdravotní martyrium. Na Julisku dorazil na jaře 2014 z Michalovců, jenže kvůli operaci kolena a častým zraněním odehrál jen čtrnáct ligových utkání.

„Období bylo pro mě depresivní. Dostal jsem se z jednoho zranění a hned přišlo druhé. Rodina mi ale pomohla a dávala neustále naději, že návrat může být zase pěkný," řekl odchovanec Humenného, jenž v létě prodloužil na Julisce smlouvu o další dva roky.

Svěřenci Jaroslava Hynka chtěli Klokanům utnout sérii neporazitelnosti v nové sezóně. Dobře hrající soupeř je sice místy dostal pod tlak, jenže na brankáře Filipa Radu nevyzrál. „Jsem rád, že nás nezaskočili z nějaké standardky. Viděl jsem v minulém zápase, že dělali nějaké kulišárny a proti nám je vymýšleli také," oddechl si obránce Jakub Podaný.

Právě jedna z kulišáren ale duel ovlivnila, i když na opačné straně hřiště. Ve 23. minutě vyšel Dukle nacvičený signál. Po Miloševičově centru nasměroval Brandner míč do tyče, Kušnírovu dorážku vykopl z brankové čáry Bartek, aby míč přece jen dopravil do sítě pohotový Kovaľ. „Jsem rád, že to vyšlo, i když až nadvakrát. Ale Róbert si výborně našel místo, pokračoval v náběhu do vápna a trefil balón do protipohybu. V bráně měl navíc asi tři hráče a to je fakt těžké propálit. Smekám před ním," chválil spoluhráče Podaný.

Věříme si vzadu víc, těší Podaného

Klokani se v dalším průběhu střetnutí snažili o vyrovnání, jenže pevný obranný val domácích neprorazili. „Byli jsme na ně dobře připravení. Dostupovali jsme Kabajeva, který je nepříjemný, protože si dokáže balón dobře pokrýt. Je to jejich hlavní zbraň opřít se o útočníka a rozhazovat balón do stran, kde mají šikovné a rychlé hráče. Dokázali jsme to však eliminovat a měli vše jednodušší," liboval si Podaný, jehož tým definitivně zlomil protivníka v závěru, kdy krásným obloučkem rozjásal domácí fandy střídající Zinedin Mustedanagič.

„Šlo o pěkný fotbalový moment. Já tedy vůbec nevím, jak se najednou Zizu ocitl za obranou úplně sám a nebyl v ofsajdu. Ale zřejmě se zapomněl někdo na pravé straně. Jeho technika je výjimečná, takže pokud se dostane do takové šance, je pravděpodobné, že s ní dobře naloží," vykládal Podaný.

Dejvickému celku se po triumfu v derby dýchá v lize už podstatně lépe. Z posledních tří střetnutí vytěžil sedm bodů, z toho dvakrát udržel čisté konto. „Věříme si vzadu víc než v úvodu, kdy jsme ve dvou utkáních inkasovali sedm branek. Nula proti Bohemce samozřejmě potěší, sedm bodů z pěti zápasů je pro nás už dobrých," uzavřel Podaný.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články