Hlavní obsah

Nejhorší výkon, posteskl si zklamaný kouč Sparty po prohře v Brně. Frýdkova budoucnost je nejasná

Radost z výhry nad Slováckem a náznaku zlepšené formy fotbalistům Sparty dlouho nevydržela. Letenští s uzdraveným záložníkem Váchou v sestavě si v utkání 5. kola první ligy připsali na hřišti Brna už třetí ztrátu, a dokonce premiérovou porážku (0:2). A to hráli po vyloučení obránce Zbrojovky Vraštila posledních 21 minut proti deseti domácím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Andrea Stramaccioni během utkání v Brně.

Článek

„V Brně jsme předvedli výkon, jaký není hoden jména Sparty. Je hrozné, že jsme na začátku sezóny dostali tři ze čtyř inkasovaných gólů ze standardek. Každý trestný kop je pro nás strašlivě nebezpečný. U některých hráčů postrádám při jejich bránění osobní zodpovědnost," nechápe sparťanský kouč Andrea Stramaccioni zkrat svého týmu před vedoucí brankou Brňanů.

Výkon svého mužstva na stadiónu Zbrojovky označil za nejhorší v sezóně. „Strašně mně to vadí. A přitom se po zápase se Slováckem zdálo, že jdeme nahoru," ulevuje si.

Podle Stramaccioniho nejsou někteří sparťanští fotbalisté zdaleka v optimální formě. „Musíme si na hřišti počínat jinak a lépe. Tak, jak si Sparta zaslouží," tvrdí.

Odpovědnosti za nepovedený vstup do sezóny se nezříká. „Za nic se neschovávám, tu největší nesu samozřejmě já. Tak trochu vítám, že nyní nastává v lize reprezentační přestávka. „Já, celý realizační tým i hráči musíme během ní tvrdě pracovat, abychom pak dosahovali lepších výsledků," předsevzal si Stramaccioni.

Vyjádřil se i k budoucnosti záložníka Frýdka, který podle vedení Sparty projevil přání Letnou opustit. „Já ho stále pokládám za hráče Sparty. S ním a jeho agentem teď bude klub řešit, kde bude dál působit. Čeká nás poslední týden, v němž je ještě možné měnit dres, a tak těch transferů bude možná víc. Teprve poté budeme mít kádr uzavřený," poznamenal sparťanský trenér.

Reklama