Hlavní obsah

Slovácko - Olomouc 0:0Olomouc hrála se Slováckem bez branek a dotáhla se na druhý Liberec

Uherské Hradiště

Fotbalisté Sigmy Olomouc uhráli v 5. kole první ligy bezbrankovou remízu na hřišti Slovácka. Nováček nejvyšší soutěže tak bodoval ve čtvrtém utkání v sezóně a s deseti body se v tabulce dotáhl na druhý Liberec.

Foto: Josef Omelka, ČTK

David Machalík ze Slovácka (uprostřed) a David Houska (vlevo) a Lukáš Kalvach vpravo, oba z Olomouce.

Článek

Do první šance zápasu se dostala Olomouc a gólman Heča na poslední chvíli vyškrábl hlavičku Chorého. Oba si vzájemný souboj zopakovali po půlhodině hry, ale ani tentokrát hostující útočník po individuální akci brankáře Slovácka nepřekonal. Vzápětí zahrozili i domácí, ale Machalík trefil technickou střelou pouze břevno.

Závěr prvního poločasu se dohrával ve vyhrocené atmosféře poté, co kapitán Slovácka Šumulikoski chytil za krk Chorého a ještě se po něm ohnal rukou. Do strkanice se o přestávce zapojili i členové obou realizačních týmů, rozhodčí však nevylučoval a rozdal jen žluté karty Chorému, Daníčkovi a Šumulikoskému.

Po přestávce už se hrálo opatrně a ani jeden z týmů si vyloženou šanci nevypracoval. Slovácko si tak připsalo už třetí remízu v sezóně, zatímco Olomouc pokračuje v úspěšném návratu do ligy: v úvodních pěti kolech třikrát vyhrála, jednou remizovala a jednou prohrála.

5. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Ginzel - Pospíšil, Koval. ŽK: Daníček, Šumulikoski, Reinberk - Chorý, Houska. Diváci: 4495.
Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek - Daníček, Šumulikoski - Havlík (84. Rezek), Machalík (90.+1 Sadílek), Navrátil - Zajíc (61. Petr). Trenér: Levý.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Texl (58. Plšek) - Zahradníček (65. Moulis), Houska, Kalvach, Falta (88. Hála) - Chorý. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: