Hlavní obsah

Jihlavský trenér v ohrožení? V pondělí máme volno a v úterý trénink, netrápí se Kopecký

Teplice

Marně vyzněla snaha fotbalistů Jihlavy o první vítězství v podzimní části ligy. K dosud jedinému získanému bodu další nepřidali ani v Teplicích (prohráli 1:3) a po čtvrté porážce z pěti kol setrvávají na předposlední příčce tabulky. Má se trenér Vysočiny Ivan Kopecký bát o místo? „Těžko k tomu mohu něco říci. Na to musí zodpovědět někdo jiný. V pondělí máme volno a v úterý nastupuji na další trénink. Chceme si vyhodnotit utkání v Teplicích a pracovat dál," uvedl.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Trenér Jihlavy Ivan Kopecký.

Článek
Fotogalerie

Vysočina po prohře 1:3 nemůže být spokojená se vstupem do nejvyšší soutěže. Teď se ukáže, jak je silná pozice trenéra Ivana Kopeckého na lavičce Vysočiny. Pro něj byl zápas v Teplicích hodně specifický. Kdysi za zdejší klub hrál ještě v nižší soutěži a před několika lety byl asistentem tehdejšího trenéra Lukáše Přerosta u teplického prvoligového áčka.

Jihlava v Teplicích prohrávala o dva góly, pak sice snížila, ale nakonec svítil na ukazateli znovu dvougólový rozdíl v její neprospěch. „Nemůžeme být spokojeni s výsledkem ani předvedenou hrou. Zpočátku jsme měli velkou šanci, když Dvořák trefil tyč. Byli jsme ale pomalí, vázl přechod z obrany do útoku a chyběly nám lepší náběhy. Nechávali jsme soupeři hodně prostoru," rozebíral Kopecký.

Naděje Vysočiny na bodový zisk trvala jen chvíli. „Do druhé půle jsme chtěli změnit přístup, abychom zvýšili pohyb a agresivitu. Po nastřelené ruce jsme podruhé inkasovali, ale střídající Jirka Klíma naši hru zvedl a snížil. A za stavu 2:1 pro domácí neproměnil Kuba Fulnek obrovskou šanci. Bojovali jsme až do konce, jenže v poslední minutě Tepličtí přidali třetí gól, a to byla pro ně definitivní pojistka," shrnul jihlavský trenér.

Spokojený Šmejkal

Tepličtí splnili roli favorita, což potěšilo kouče Daniela Šmejkala. Hráči mu dali dárek k pondělním narozeninám. „Jsem spokojen, jak jsme utkání zvládli. Jihlavu jsem viděl na Slavii, kde hrála ve druhém poločase velmi dobře. A pak doma vzdorovala Plzni. Takže se potvrdilo, jak je houževnatým soupeřem," uvažoval trenér severočeského týmu.

Ofenzivní hru Teplic znovu řídila dvojice Rezek-Fillo. Oba mají na podzim na svém kontě už po třech gólech, stejně jako Vaněček. „S produktivitou jsme na tom dobře, ale zároveň mě mrzí sedm obdržených branek v pěti zápasech," poznamenal Šmejkal.

Dosažených osm bodů vnímá realisticky. „Nejsme nadšeni, ale ani zklamáni. Stále litujeme zápasu v Ostravě, kde jsme po poločase vedli 2:0. Proto výhra nad Jihlavou byla rehabilitací za předešlé ztráty," dodal teplický kouč.

Reklama

Související témata: