Hlavní obsah

Smůla pro Plzeň. Na několik měsíců možná přišla o Čermáka! Zranil se i Hubník

Plzeň

Plzeň znovu počítá padlé. Radost z vítězství nad Baníkem (3:0) kalí Viktorii zranění dvou opor. Už po pětadvaceti minutách odkulhal z trávníku kapitán Roman Hubník, ve druhém poločase odstoupil Aleš Čermák. Zatímco u Hubníka jsou vyhlídky víceméně příznivé, u Čermáka nikoli. „Možná nám bude chybět měsíce,“ řekl trenér Pavel Vrba.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Aleš Čermák z Viktorie Plzeň a Martin Sus z Baníku Ostrava v souboji během utkání 5. kola HET ligy.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští se u letní posily ze Sparty obávají přetrženého vazu v koleni. „V pondělí půjde Aleš na magnetickou rezonanci, pak budeme chytřejší," podotkl Vrba s tím, že Hubník by měl být mimo hru v řádu dnů. Kvůli svalovým problémům nestihl úvod sezóny, nyní si zranění zřejmě obnovil.

Čermákovi dal Vrba poprvé šanci v uplynulé kole v Jihlavě. Čekal, až po vážné květnové nehodě bude stoprocentně nachystaný. Už předtím o 22letém kreativním záložníkovi prohlásil, že je budoucností Plzně. Pokud dojde na černý scénář, čeká ho půlroční pauza.

Zranění ovšem potkalo také Baník. Po přestávce musel střídat zkušený útočník Milan Baroš. „Píchlo ho v úponu. Snad to nebude vážné. Udržel vepředu spoustu míčů. Po Milanově vystřídání jsme už tolik míč neměli. Snad bude na Jablonec v pořádku," uvedl ostravský trenér Radim Kučera.

Reklama

Související témata: