Hlavní obsah

Limberský se trefil po dvou letech. Jsem sváteční střelec, o to víc mě gól těší, říká plzeňský bek

Plzeň

Byl na hřišti sotva šest minut, když jeho lehce tečovaná rána skončila v šibenici. Plzeňský obránce David Limberský výstavním gólem na 1:0 zlomil odpor Baníku, který v Doosan Aréně v nedělním ligovém duelu nakonec prohrál 0:3. V nejvyšší soutěži se Limberský trefil poprvé od září 2015, kdy dal dvě branky Příbrami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce David Limberský.

Článek

Zamýšlel jste přesně takové zakončení?

Měl jsem dvě myšlenky. První, že odcentruju, druhá byla střela. Zvolil jsem správně. Měl jsem to docela otevřené. Nechci tvrdit, že jsem to chtěl takhle hezky do růžku, ale míč jsem na zadní tyč tlačil. Jsem sváteční střelec, o to víc mě gól těší.

Trenér Vrba vás zřejmě s pokynem vstřelit gól na trávník nevysílal...

Vzhledem k tomu, že poslední gól jsem dal před dvěma roky, tak ho ode mě trenér nevyžadoval. (směje se) Jsem rád, že jsem přispěl k výhře. A těší mě, že jsme posledních třicet minut hráli dobrý fotbal.

Proti Baníku jste nastupovali tři dny po náročné odvetě play off Evropské ligy v kyperské Larnace, kterou jste dohrávali na hranici vyčerpání. Neobával jste se, že vám s Ostravou dojdou síly?

Na Kypru bylo extrémně nepříjemné počasí, k tomu cestování. Mezi zápasy byly tři dny, což není ideální. Osobně mám rád pauzu o den delší. Myslím, že i proto jsem nehrál od začátku. Popasovali jsme se s tím výborně.

Byl jste překvapený, že unavený byl ke konci víc soupeř?

Baník běhal většinou bez míče, logicky mu docházely síly. Posledních třicet minut jsme dobře kombinovali. Pak už to neuběhali.

Výsledek vypadá jednoznačně, ale i Baník si vypracoval šance. Nebylo jich příliš?

Mužstva v lize mají svoji kvalitu, stěží můžeme do soupeřů bušit devadesát minut. Přijdou pasáže, kdy to není takové. Ale umíme si počkat na svoje šance.

Po pěti kolech máte plný počet bodů, vedete tabulku se 4bodovým náskokem na druhou Slavii. Na Spartu máte ještě o 3 body víc. Čili, ideální start?

Dobře víme, že některé zápasy nebyly ideální. Ale dokázali jsme je vyhrát, čehož si moc ceníme. Po pěti kolech určitě nebudeme dělat ukvapené závěry, že máme velký náskok. Ten se může rozprsknout během dvou kol. Budeme samozřejmě rádi, když konkurence bude zakopávat, ale soustředíme se na sebe.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články