Hlavní obsah

Je smutné, co se ve Spartě děje, říká Frýdek starší. Jsem rád, že se syn ozval!

Litoměřice

Fotbalový trenér Martin Frýdek starší prožívá úspěšné období v třetiligovém klubu Loko Vltavín Praha. Bojuje s ním v popředí tabulky, což potvrdilo i vítězství jeho celku na půdě FK Litoměřicko. Někdejší reprezentant a bývalý hráč Sparty i dalších týmů samozřejmě vnímá i fakt, že jeho syn Martin Frýdek mladší nemá zrovna ideální pozici v současném letenském kádru.

Foto: Josef Pešout, Právo

Martin Frýdek starší.

Článek

Sledujete situaci v pražské Spartě?

Je to těžké. Mám tam jako hráče oba syny. A je smutné, co se tam děje. Snad se to vyřeší a bude lépe. Záleží na majiteli.

Co byste radil Martinovi juniorovi? Se Spartou neodcestoval k poslednímu ligovému zápasu do Brna, mluvilo se o jeho odchodu z klubu, ale nakonec se rozhodl zůstat.

Vím, jak to bylo. Řeknu jedno: nikam odcházet nechtěl. Úplně jinak se to napsalo. Jsem rád, že se ozval. Když vám trenér řekne, že s vámi nepočítá, tak nikdo nechce sedět na lavičce. Každý chce hrát.

Sám jste působil i v Německu. Mohly by se Martinovy kroky ubírat i tímto směrem?

To už je dávno, co jsem tam hrál. Fotbalisté se musí starat sami, mají manažera a jsou dospělí.

Troufáte si s Vltavínem bojovat o postup do druhé ligy?

Samozřejmě chceme hrát v ČFL nahoře. V zimě uvidíme, na jakých místech se budeme pohybovat. Pak si řekneme, jestli se zkusíme poprat o postup. Pro většinu hráčů, kteří třeba přicházejí na hostování ze Sparty i jiných klubů, je třetí i druhá liga dobrou školou. Někdo si jich všimne a mohou se posunout dál.

Reklama

Související témata: