Hlavní obsah

Hubínek opouští Ďolíček, přestupuje do Mladé Boleslavi

Aktualizováno

Poslední tým ligové tabulky během reprezentační přestávky nespí. Fotbalová Mladá Boleslav získala na přestup Michala Hubínka z Bohemians 1905 a na hostování přichází Matěj Chaluš z pražské Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Hubínek odchází z Bohemians do Mladé Boleslavi.

Článek

Mladoboleslavského trenéra Dušana Uhrina zaujal dvaadvacetiletý Michal Hubínek při týdenním testu, v jehož rámci absolvoval řadu tréninkových jednotek i poločas přípravného střetnutí proti Táborsku, natolik, že se s ním vedení klubu dohodlo na přestupu z Bohemians 1905 a čtyřletém kontraktu.

Hubínek již v závěru minulé sezóny v Ďolíčku oznámil, že má zájem Bohemku opustit. Po návratu z ME hráčů do 21 let tedy začal trénovat s juniorkou.

"Jeho zástupci nám písemně sdělili, že by po šampionátu rád odešel do lepšího klubu, pokud možno do zahraničí. Jeho smlouva to umožňuje. Bohužel se nepodařilo jeho agentovi a právnímu zástupci najít takový klub, se kterým by byli spokojení... Pokud jde o působení v juniorce, spíš jsme Michalovi podali pomocnou ruku," objasnil na startu sezóny Miroslav Držmíšek, sportovní ředitel klokanů.

Nyní se tedy Hubínek na prvoligovou scénu vrací. V dorostu prošel i Spartou, v nejvyšší soutěži má na kontě 46 zápasů a tři vstřelené branky.

V defenzívních řadách rozšíří kádr talentovaný devatenáctiletý obránce Matěj Chaluš, který je kmenovým hráčem Slavie Praha a s Mladou Boleslaví se domluvil na dvouletém hostování. Za Příbram si připsal 37 prvoligových startů.

Reklama

Související témata: