Hlavní obsah

Průšvihář Bolek odchází z Plzně do druhé ligy za Horváthem

Plzeň
Aktualizováno

Brankář Petr Bolek odchází z fotbalové Viktorie Plzeň na půlroční hostování do Baníku Sokolov. Kluby se domluvily v poslední transferový den. Bolek chytal oba zápasy o Ligu mistrů, v konkurenci Kozáčika s Hruškou měl ovšem těžkou pozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Petr Bolek na předzápasovém tréninku na stadiónu Stade de Garland v Lyonu.

Článek

Třiatřicetiletý Petr Bolek odchytal v této sezóně v dresu Viktorie při Kozáčikově zranění dvě pohárová utkání proti FCSB v rámci 3. předkola Ligy mistrů, do ligové soutěže nezasáhl.

V půlce srpna si Bolek zadělal na problémy. Brankář byl odsouzen v Ostravě za jízdu pod vlivem alkoholu. Třiatřicetiletý fotbalista přišel na tři roky o řidičský průkaz a navíc dostal pokutu 150 tisíc korun.

Další trest na něj čekal v klubu. „Hráč se dopustil vážného prohřešku, který nemíníme tolerovat. Za své jednání byl ihned tvrdě potrestán v rámci klubových možností a pravomocí. Byla mu udělena velmi vysoká pokuta a provedena další interní opatření," oznámil Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Jelikož Matúše Kozáčika v létě doplnil Aleš Hruška z Příbrami, Bolek už by se mezi tyče vracel s obtížemi. Ve zbytku podzimní části proto bude hájit branku druholigového Sokolova, kam odchází na půlroční hostování.

V kádru Baníku se potká s několik dalšími viktoriány, například Martinem Rychnovským nebo Michalem Hlavatým. V trenérském štábu pak působí Pavel Horváth.

Reklama

Související témata: