Hlavní obsah

Plzeň zničila Liberec a zůstává stoprocentní! Slavia ztratila s nováčkem

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně jsou i po šestém kole HET ligy stoprocentní. Viktoria porazila Liberec na jeho stadiónu 3:0 a v čele tabulky má šestibodový náskok na obhájce titulu Slavii. Sešívaní totiž remizovali v Olomouci se třetí Sigmou 1:1 a poprvé v sezóně v lize inkasovali. Ve zbývajícím programu Bohemians doma udolali Slovácko 1:0, Zlín porazil Teplice 2:0 a Baník remizoval 2:2 s Jabloncem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Václav Jemelka z Olomouce dává gól brankáři Slavie Janu Laštůvkovi.

Článek
Fotogalerie

Plzeň v úvodu vlétla na Liberec jako uragán. Na hřišti měla jasnou převahu. Z ní také pramenil i první gól Viktorie. Rychlou akci zakončil Krmenčík, kterého za obránce vysunul přihrávající Petržela. Stejná dvojice měla prsty i u druhé trefy. Tentokrát se role obrátily. Krmenčík našel nabíhajícího Petrželu, jenž mezi nohy prostřelil Koláře.

Ve druhém poločase navýšil skóre Kopic, kterého před prázdnou brankou našel skvěle hrající Petržela, jenž měl prsty u všech tref. Západočeši po výhře zůstávají bez ztráty a po šesti kolech mají stoprocentní bilanci osmnácti bodů. Slovan naopak prohrál po třech duelech.

Sigma jakožto ligový nováček ukázala, že se jí proti Slavii daří. Poosmé za sebou s ní v lize neprohrála. Pražané sice zásluhou Škody šli do vedení. Vytáhlý forvard zužitkoval po devíti minutách Hušbauerův pas za obranu. Hanáci srovnali ještě do poločasu. Na centr Vepřeka si naběhl Jemelka a i s přispěním ruky dostal míč za Laštůvkova záda. Slávisté ihned protestovali, ale rozhodčí gól uznali. Pražané inkasovali po 581 minutách!

Po změně stran už branka nepadla. Poprvé za Slavii nastoupil navrátilec Tomáš Necid, který odehrál přes 20 minut. Z dělby bodů nejvíce těží Plzeň, jelikož se její náskok zvýšil na druhou Slavii na šest bodů, Olomouc z třetího místo ztrácí o bod více.

Jablonec promarnil dvougólové vedení

Svou střeleckou formu po návratu do Jablonce potvrdil Stanislav Tecl. Hbitý útočník si naběhl za obranu Baníku a hned ve 4. minutě prostřelil Vaška. Tecl se prosadil potřetí v třetím zápase v dresu Severočechů. Na jeho zásah v druhém poločase navázal po minutovém pobytu na trávníku střídající Kysela.

Nicméně poté předvedli pořádné vzepětí hráči Baníku. Nejprve v 78. minutě snížil Hrubý a o pět minut později srovnal na konečných 2:2 Jakub Šašinka.

Zlín se výhrou nad Teplicemi navnadil na čtvrteční vstup do Evropské ligy. První branku vstřelila jedna z nových posil Ševců Mehanovič, pojistku přidal Traoré. Hosté hráli od 43. minuty bez vyloučeného stopera Šušnjara.

Duel na domácí půdě zvládli i Klokani. Bohemians gólem Haška ukončili 340 minut trvající sérii bez vstřelené branky a v tabulce svého přemožitele přeskočili.

Program 6. kola fotbalové HET ligy:
Sobota
Liberec - Plzeň 0:3
Branky: 7. Krmenčík, 20. Petržela, 78. Kopic
Zlín - Teplice 2:0
Branky: 31. Mehanovič, 83. Traoré
Ostrava - Jablonec 2:2
Branky: 78. Hrubý, 83. J. Šašinka - 4. Tecl, 63. Kysela
Bohemians 1905 - Slovácko 1:0
Branka: 65. Hašek
Olomouc - Slavia 1:1
Branky: 41. Jemelka - 9. Škoda
Neděle
15:00 Ml. Boleslav - Brno
18:00 Jihlava - Dukla
18:00 Sparta - Karviná

Reklama