Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slovácko 1:0Klokani přeskočili neoblíbeného soupeře, výhru trefil mladý Hašek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Hašek 1 : 0
Záznam online reportáže

Bitva dvou sousedů ze středu tabulky se po bezbrankovém poločase rozhodla až po přestávce. Klokani díky trefě Martina Haška mladšího uzmuli tři body. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 porazili v 6. ligovém kole Slovácko 1:0 a posunuli se tak v tabulce před soupeře, jehož porážejí jen výjimečně. Pražané navíc ukončili sérii bez vstřeleného gólu, která trvala 340 minut.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Martin Hašek z Bohemians (druhý zprava) se raduje se svými spoluhráči z gólu.

Článek
Fotogalerie

Slovácko sice z posledních 12 ligových duelů jen jednou zvítězilo, pro Bohemku ovšem není vůbec oblíbeným soupeřem. Klokani ho porazili v jediném z posledních 10 utkání...

Domácí začali aktivně a Dostál na úvod počastoval Heču prudkou střelou zdálky. Hosté začali nenápadně, ale hned z první standardky mohli udeřit. Hofmann zůstal po přímém kopu na zadní tyči trestuhodně sám a ze tří metrů překopl bránu. Klokani kontrovali vydařenou kombinací. Na Bartkovo zakončení se gólman jen díval, ale měl štěstí, že střela šla těsně vedle.

Slovácko si vystačilo se standardkami. Hofmann po rohu už Fryštáka překonal, gólmana však na brankové čáře zastoupil Šmíd. Pražané se setrvačností tlačili do útoku, jejich akce však až příliš často brzdily nepřesné přihrávky. Ve 39. minutě si proto šikula Reiter raději vystačil sám a po individuální akci jen těsně minul branku.

Klokani si koledovali, ne že ne. Po přestávce pustili Slovácko do třetí tutovky a měli kliku, že kapitán Daníček napálil míč z voleje rovnou do Fryštáka.

A tak udeřili domácí. Střídající Tetteh si ve vápně míč zpracoval, obrana ho sice zpacifikovala, dobíhající Hašek ovšem levačkou nezadržitelně otevřel skóre.

Bohemians ještě neměli vyhráno. Skvělý Fryšták, který je odchovancem Slovácka, zneškodnil Havlíkovu velkou šanci, po rohu pak zase hasil gólové nebezpečí Hůlka. Hosté měli i smůlu, když Havlík z úhlu trefil tyč. Rovněž domácí Mašek pak v nastaveném čase orazítkoval tyč.

První fotbalová liga - 6. kolo:
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 65. M. Hašek ml. Rozhodčí: Matějček - Dobrovolný, Antoníček. ŽK: Kocič (Boh.). Diváci: 4041.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Jirásek (85. Luts) - Reiter (56. Tetteh), Hašek ml., Bartek - Nečas (76. Mašek). Trenér: Hašek st.
Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek - Daníček, Sadílek (70. Kubala) - Navrátil, Machalík (88. Břečka), Havlík - Zajíc (61. Petr). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: