Hlavní obsah

Kysela oslavil návrat k fotbalu parádním gólem! Pak jsme to ale pokazili, smutnil po remíze na Baníku

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

V posledním utkání minulé sezóny v Karviné jabloneckému obránci Marku Kyselovi praskla plíce a tři měsíce si musel nechat o fotbalu jenom zdát. Pokud si ale 25letý obránce vysnil takový návrat, jakým se uvedl v Ostravě proti Baníku, bylo to veskrze příjemné snění. Kysela v utkání proti Baníku po hodině hry vystřídal zraněného Považance a hned při prvním kontaktu s míčem zvýšil jablonecké vedení na 2:0. Hosté ale náskok neudrželi, v poslední čtvrthodince dostali dva góly a brali po remíze 2:2 jen bod.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Marek Kysela (vpravo) z Jablonce ve vzdušném souboji s Tomášem Poznarem z Baníku Ostrava.

Článek
Fotogalerie

„Tohle jsou ztracené body. Nemůžeme se v posledních dvaceti minutách takhle zatáhnout a míče jenom odkopávat. Asi jsme si mysleli, že už to máme v kapse, že už to nějak dokopeme," zlobil se Kysela. „Jenomže Baník to nastartovalo a zatlačil nás. Dávali si míč do stran a posílali do vápna jeden centr za druhým. To nešlo dvacet minut vydržet," litoval stoper, který původně do hry zasáhnout neměl.

„Nebyl jsem se ani rozběhávat, ale Kuba Považanec se zranil, tak jsem tam šel rovnou bez rozcvičky. Ani jsem tak neměl šanci se nějak připravit, nebo se těšit. Prostě jsem tam rovnou naskočil," popisoval stoper. A naskočil úplně doslova. K centrovanému míči Trávníka po rohovém kopu se dostal jako jediný a přesnou hlavičkou na vzdálenější tyč nedal domácím brankář Vaškovi šanci.

Závěrem jsme si to pokazili, kabonil se střelec

„Sehrané to nebylo, vlastně ani nemohlo, protože jsem s klukama v týdnu nic nenacvičoval. Spíše náhoda, že mě nechali samotného a takhle jsem to trefil. Bylo to krásné takhle se vrátit, jenom škoda, že jsme si to tím závěrem pokazili. Vedli jsme dva nula a už jsme to měli udržet," litoval Kysela, který si toho v posledním roce a půl prožil zdravotně více, než by jiný vůbec vydržel.

V dubnu mu po střetu s Petrem Jiráčkem a následném vyšetření na CT doktoři objevili v hlavě nádor a musel na operaci, od které se potýká s občasnými epileptickými záchvaty. V květnu pak přišla patálie s plící v Karviné. „Šetřit se ale kvůli tomu na hřišti nebudu. Kdybych to udělal, tak bych to mohl v první lize rovnou zabalit," řekl Kysela.

Zlobit by prý neměla ani plíce. „Doufám v to. Plíce se povedla znovu nafouknout a teď už by to mělo být v pohodě a normálně bych měl fungovat. I když riziko, že může znovu prasknout tam nějaké je. To bych pak musel na operaci," vysvětlil jablonecký obránce.

Reklama