Hlavní obsah

Vyrovnávací brance předcházela ruka? Slavia si nesmí nechat dát gól do šatny, má jasno kouč Šilhavý

Obhájci titulu ztratili po zápase v Ostravě dva ligové body za remízu i na hřišti dalšího nováčka. Fotbalisté Slavie sice brzy vstřelili v Olomouci vedoucí gól, ale nakonec na Hané jen remizovali 1:1.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Halil Altintop ze Slavie a Václav Jemelka z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

„Pro nás je to pochopitelně ztráta, která bolí. Jako kterákoliv jiná," říká slávistický kapitán Milan Škoda, který se sice v úvodu trefil, ale další příležitost na 2:0 zahodil a nebyl úspěšný ani v šanci při závěrečném náporu týmu z Edenu. „Gól mohli dát i další kluci. Olomoucký brankář Buchta nás ale všechny bohužel vychytal. Chytal dobře a měl i štěstí," uvedl na protihráčovu adresu.

Škoda připouští, že první půle se nevyvíjela podle představ pražského týmu. „Po pauze už to bylo z naší strany lepší. Soupeře jsme víc dostupovali a vynutili si tlak. Bohužel vítěznou branku se nám vstřelit nepodařilo," lituje.

Hodně diskuzí na Andrově stadiónu vyvolal gól domácích pět minut před přestávkou, kdy Jemelkovo vyrovnání sudí uznali až po chvilkovém váhání. Slávisté totiž vehementně protestovali, že domácí hráč míč dopravil do sítě rukou. „Já jsem to neviděl, ale tvrdila to většina našich kluků. A že gól měl i tak platit? Tak to je snad sranda, ne," krčil Škoda rameny.

Necid vítězný gól neoslavil

Také kouč Jaroslav Šilhavý dostal informace, že olomoucké brance předcházela hra rukou. „Je-li to tak, asi neměla platit. Neznám ovšem pravidla tak detailně," nepouští se do žádných kategorických odsudků. „Tak zkušenému mužstvu, jakým je Slavia, by se každopádně nemělo stát, aby si nechala dát vyrovnávací gól do šatny," má jasno.

V prvním poločase mu scházelo u svého mužstva víc pohybu a agresivity. „Sigma nás přehrávala, ale přesto jsme paradoxně vedli a Milan Škoda mohl i zvýšit. A když jsme ve druhé půli Olomoucké zatlačili, nic nám tam nepadlo. V minulé sezóně se nám dařilo rozhodovat zápasy v posledních minutách, teď nikoli. Proto si z Olomouce vezeme pouze bodík," nachází Šilhavý rozdíl.

Buchtu nepřekonal tři minuty před koncem ani střídající útočník Tomáš Necid, který tak neoslavil návrat do Slavie rozhodující trefou. „Už jsem skoro viděl balón v brance. Jenže gólman ještě stihl zareagovat. Asi jsme dostali Buchtu do sestavy kola a zbytečně jsme ztratili dva body. Je to velká ztráta, avšak před vstupem do skupiny Evropské ligy nás nesmí rozhodit," tvrdí.

Přiznal, že má po návratu do Edenu velkou motivaci. „Chci ukázat, že umím pořád dávat góly. Cíl nosím v hlavě ten nejvyšší. Tedy obhajobu titulu," prozrazuje Necid.

Reklama

Související témata: