Hlavní obsah

Rosický pálil a Sparta slavila. Jihlava přestřílela Duklu, Boleslav smetla Brno, které spadlo na ligové dno

Praha
Aktualizováno

Třemi nedělními duely vrcholilo 6. kolo fotbalové HET ligy. Mladá Boleslav se díky výhře 3:0 nad Brnem odrazila ze dna tabulky, kam naopak spadla Zbrojovka. Jihlava po dramatu zdolala Duklu 3:2. Z vítězství 2:0 nad Karvinou se radovala Sparta, za kterou po téměř 17 letech nastoupil v základní sestavě Tomáš Rosický, který vstřelil první gól Letenských.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický nastoupil v základní sestavě Sparty proti Karviné.

Článek
Fotogalerie

Na Letné došlo k velké události. Klubová legenda a odchovanec Tomáš Rosický nastoupil proti Karviné v základní sestavě Sparty po téměř 17 letech! Před nedělním střetnutím naposledy zkušený středopolař figuroval v základu 1. prosince 2000 proti Slavii. Šestatřicetiletý záložník navíc svůj výkon okořenil vedoucím gólem. A shodou okolností v 17. minutě.

Náskok domácích navýšil deset minut po změně stran stoper Hovorka a Sparta poprvé v sezóně vstřelila více než jeden gól v jednom duelu. Po vítězství poskočili Letenští na čtvrté místo tabulky. Na vedoucí Plzeň ztrácí sedm bodů stejně jako třetí Olomouc.

Změna na posledním místě

Mladá Boleslav začala soutěž zoufale. Z úvodních pěti kol vytěžila jediný bod a na ligovou výhru čekala osm zápasů. Dočkala se až v neděli proti Brnu. V prvním poločase započal střelecké představení Středočechů Přikryl, když patičkou nasměroval míč do sítě po centru Pauscheka. Po změně stran se prosadila nová posila ze Slavie Mingazov a třetí gól přidal střídající Chramosta.

Svěřenci Dušana Uhrina mladšího vyhráli poprvé v novém ročníku a odrazili se ze dna tabulky. O skóre totiž přeskočili i Zbrojovku, která se propadla na ligové dno, jelikož Jihlava doma v dramatu přetlačila Duklu 3:2.

Vysočina se dostala v 21. minutě zásluhou Fulneka do vedení, nicméně o dvě minuty později srovnal hostující kanonýr Holenda a skóre otočil v 71. minutě Brandner. Nicméně chvíli před koncem srovnal Dvořák a v nastaveném čase se trefil Ikaunieks a Jihlava slavila první výhru v této sezóně.

Fotbalová HET liga - 6. kolo:
Sobota
Liberec - Plzeň 0:3
Zlín - Teplice 2:0
Ostrava - Jablonec 2:2
Bohemians 1905 - Slovácko 1:0
Olomouc - Slavia 1:1
Neděle
Mladá Boleslav - Brno 3:0
Branky: 39. Přikryl, 63. Mingazov, 66. Chramosta
Jihlava - Dukla 3:2
Branky: 21. Fulnek, 88. Dvořák, 90.+4 Ikaunieks - 23. Holenda, 71. Brandner
Sparta - Karviná 2:0
Branky: 17. Rosický, 55. Hovorka

Reklama