Hlavní obsah

Slovácko zničil rodák z Uherského Hradiště a mistr Evropy nezaměstnaných

Nebyl jim nikdy dost dobrý, tak se pomstil. Fotbalisté Slovácka si v Ďolíčku vylámali zuby na svém odchovanci a rodákovi z Uherského Hradiště... „Když nezískáte ani bod, je jedno, kdo vás vychytá. Ale je pravda, že Tomáš Fryšták byl mužem zápasu. A utkání Fryšták - Slovácko skončilo 1:0,“ oceňuje trenér Stanislav Levý brankáře Bohemians.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Boheminas Milan Kocič (vlevo) a Tomáš Fryšták se radují.

Článek
Fotogalerie

„Hrát proti Slovácku je pro mě pořád velká motivace. Pocházím tam odtud, hodně hráčů v jejich mužstvu znám. Klukům jsem tentokrát pomohl, oni mně taky. Nehráli jsme úplně dobře. O to větší mám radost, že jsme zvítězili," líčí Tomáš Fryšták.

Gólman rozhodně píše zajímavý příběh. Slovácko ho léta posílalo po hostováních, před dvěma roky dokonce vychytal evropský titul českému týmu složenému z hráčů bez angažmá. A až teď ve svých třiceti letech poprvé v první lize zažívá pocit jedničky.

Klokani v létě přivedli ze Sparty pro tuto roli Viktora Budinského. Jenže Fryšták ho ještě mezi tyče nepustil. „Neřekl bych, že zažívám satisfakci. Pracuji a doufám, že se mi to jednou vrátí. Vážím si každého zápasu," ujišťuje brankář.

Z pozice dvojky zvládl boj o záchranu

„Na jaře zvládl boj o záchranu, do něhož spadl z pozice dvojky," poukazuje trenér Martin Hašek.

„Přesto jsme chtěli v létě přivést jasnou jedničku. Přišel Viktor Budinský, ale fakt pozdě. Ze začátku nemohl trénovat, navíc první kolo proti Spartě nesměl chytat. Fryšty odchytal celou přípravu, první kolo, pal další a další - a všechny zápasy zvládá," rekapituluje kouč.

„Nepřemýšlel jsem, že jedničkou bude Viktor. Věděl jsem, že budu chytat první kolo. A chtěl odvádět maximum. Pak se zápasy začaly nabalovat," přidává se Fryšták.

Proti Slovácku se předvedl nejvíc. „Potřebujete od gólmana především zákrok za nerozhodnutého stavu, což předvedl. Asi jeho nejlepší výkon, co jsem tady," souhlasí trenér Hašek.

Reklama

Související témata: