Hlavní obsah

Náhradní kouč Sigmy bral bod se Slavií jako předčasný dárek k narozeninám

Olomouc

Bez nemocného kouče Václava Jílka se v duelu 6. ligového kola s dosud neporaženou pražskou Slavií museli obejít fotbalisté olomoucké Sigmy. Na lavičku ho nepustily nespecifikované zdravotní problémy, a tak premiéru v roli hlavního trenéra si odbyl jeho asistent Ladislav Onofrej, který Hanáky dovedl k remíze 1:1.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Ngadjui Ngadeu ze Slavie, Jiří Texl z Olomouce, brankář Slavie Jan Laštůvka a Budge Manzia z Olomouce.

Článek

„Že Venca na zápas nemůže a já ho mám zastoupit, jsem se dozvěděl ráno. Nebylo to však jen o mně. Celý klub byl na nohou, všichni jsme se snažili udělat kus práce, abychom zápas zvládli, a myslím, že se to podařilo," prohlásil „náhradní" kouč.

V kontaktu s Jílkem ale v průběhu zápasu byl. „O přestávce jsme si volali. Byli jsme tak domluveni. On utkání sledoval doma v televizi a měl určitý nadhled. Vzájemně jsme si předali nějaké informace a já naše společné závěry posunul dál k hráčům. Vše proběhlo bez problémů," uvedl Jílkův asistent, který 20. září oslaví čtyřicátiny.

Zahradníček tutovku neproměnil a Sigma vzápětí inkasovala

„Ten bod byl pro mě předčasným dárkem. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale s ohledem na vývoj zápasu musíme remízu brát. První poločas byl z naší strany výborný. Hned ve 3. minutě jsme měli tutovku, když Zahradníček šel sám na Laštůvku. Bohužel ji neproměnil a vzápětí jsme inkasovali, což nás na chvíli přibrzdilo. Chlapci to však zvládli, vrátili se k aktívní hře a zaslouženě vyrovnali," měl jasno Onofrej.

Ke kontraverznímu gólu, který s přispěním ruky vstřelil stoper Václav Jemelka, se vyjadřovat nechtěl. „Tu situaci jsem ještě na videu neviděl, takže analyzovat ji budu později. Všiml jsem si však, že slávisté vehementně protestují. Sudí běželi k sobě a tak jsem nevěděl, zda se mám radovat či nikoliv," prohlásil provizorní olomoucký lodivod.

Druhou půli podle něj výrazně ovlivnilo zranění klíčového útočníka Sigmy Tomáše Chorého, jenž musel předčasně ze hřiště kvůli pochroumanému kolenu. „Začali jsme být pasivnější, neudrželi jsme balón a soupeř nás dostal pod tlak. Hodně nás podržel skvělými zákroky gólman Buchta. My jsme ale také měli nějaké šance, takže až do závěrečného hvizdu to bylo naprosto otevřené," dodal na závěr Onofrej.

Reklama

Související témata: