Hlavní obsah

Kamerunští lvi se spolu porvou v derby. Ngadeu jde proti Mandjeckovi

Praha

V únoru společně zvedli nad hlavu trofej pro nejlepší africký fotbalový reprezentační tým. Kamerunští lvi „roztrhali“ všechny soupeře. Šestadvacetiletý Michael Ngadeu byl oporou zadních řad. O dva roky starší Georges Mandjeck naskakoval do zápasů a nezklamal. Triumf ztvrdil jejich přátelství. V neděli se ale kamerunští lvi postaví proti sobě v derby a porvou se o vítězství. Ngadeu v dresu domácí Slavie a Mandjeck bude hájit barvy hostující Sparty. Na trávníku v Edenu si nic nedarují. Lev přeci z boje neuhýbá, což potvrdili v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Michael Ngadeu Ngadjui ze Slavie při utkání s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Potkáváte se v Praze, nebo to bude v derby poprvé?

Ngadeu: „Před dvěma týdny jsme byli posedět. Nejen s Georgesem, ale také s jeho manželkou. Můžu říct, že jsme přátelé, protože je dobré, že někdo z vaší země a z národního týmu bydlí ve stejném městě jako vy."

Mandjeck: „Zašli jsme na jídlo do restaurace. Teď před derby jsme se ale neviděli. Michaelovo zápasové vytížení je velké, hrají i Evropskou ligu. Termíny se hledají velmi těžko."

Stihli jste si popovídat i o derby?

Ngadeu: „Trochu jsme o tom mluvili. Georges si ze mě dělal srandu, že budeme po Evropské lize unavení a že nás porazí. Řekl jsem mu na to, že se uvidí v neděli!"

Mandjeck: „To je pravda, ale v poslední době jsme o derby vůbec nemluvili."

Víte, jak významný je to zápas pro oba kluby a jakou má historii?

Ngadeu: „Já samozřejmě vím, jsem tady druhý rok a dvě derby už jsem odehrál. Jsou to nádherné zápasy se skvělou atmosférou. Nevím, jestli Georges ví, o co půjde. Já doufám, že to pozná až na hřišti (smích)."

Mandjeck: „Samozřejmě to vím! Když jsem do Čech přicházel, měl jsem představu, co derby pro zdejší fotbal znamená. Vím, že je to nejslavnější zápas a že je dokonce sledovanější než některá utkání v evropských pohárech. Aktuálně je pro nás o to důležitější, že Slavia v minulém ročníku vyhrála titul."

Zasvěcovali vás do tajů derby i spoluhráči?

Ngadeu: „O derby se v kabině bavíme, ale už mě nezasvěcují. V minulé sezóně jsem dvě derby zažil. Je to jednoznačně největší zápas české ligy s obrovským významem pro všechny v klubu. Hráče, trenéry, zaměstnance, fanoušky. V kabině je derby velké téma. Už se na něj moc těšíme a věříme, že ho zvládneme."

Mandjeck: „O derby se v kabině pochopitelně bavíme. Čím víc se zápas blíží, tím intenzivněji, ale o čem je, už mi říkat nemusejí. Všichni v kabině víme, že musíme vyhrát. Pokud bychom derby zvládli, měli bychom dvě vítězství v řadě a čekal by nás další zápas doma. Z toho by mohl být začátek pozitivní série."

Kdo je podle vás favoritem derby a kdo ho vyhraje?

Ngadeu: „Jsme šampióni. Samozřejmě, že favoritem je Slavia. Navíc hrajeme doma. A vyhrajeme!"

Mandjeck: „Samozřejmě vyhraje Sparta! Máme velmi silný tým, přestože je nás tady hodně nových hráčů. Zvítězili jsme posledně nad Karvinou, Slavia v Olomouci remizovala... Když do utkání dáme všechno a ukážeme naše kvality, zvládneme ho."

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články