Hlavní obsah

I noví cizinci doma zažili velká derby, poukazuje Costa před bitvou o všechno

Pamětníků posledního sparťanského titulu v letenské kabině valem ubývá. Jedním z posledních zůstává Costa, jedenatřicetiletý obránce ze Zimbabwe. Má dost zkušeností také s velkým fotbalovým derby, na něž se jeho tým chystá. „Utkání se Slavií není normální zápas. Derby je mnohem víc a všichni se těšíme,“ líčí Costa.

Costa před derbyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Předává své zkušenosti mladším i nově příchozím. Sparta si v létě pořídila hned celou jedenáctku cizinců, kteří mohou bitvu o Prahu zažít poprvé.

„O derby s posilami hodně mluvíme. Ale je třeba si uvědomit, že každý z nich v zahraničí také zažil velké zápasy. Třeba Srdjan Plavšič derby v Bělehradě, Jonathan Biabiany má zkušenosti zase s milánským šlágrem. Jsem si jistý, že si uvědomují, o co tady jde," zdůrazňuje Costa.

Italský kouč Stramaccioni svým chlapcům opakuje, že duel v Edenu rozhodne vášeň. A také hlava.

Těší se na pomoc Rosického

„Jako vždy chceme vyhrát a získat tři body. Ale derby je zápas úplně o něčem jiném. O město, o Českou republiku. Zápas o prestiž jak pro hráče, tak pro fanoušky. Derby je velký a výjimečný zápas," líčí Costa svou roztomilou a velmi obstojnou češtinou.

Afričan v derby jednou skóroval, jinak má však se Slavií pasivní bilanci tři výhry a čtyři porážky. Nejen on bude v neděli spoléhat na sílu navrátilce Tomáše Rosického.

„Pro nás všechny je moc důležité, že je zpátky na hřišti. Kvalitní hráč se zkušenostmi z velkých soutěží, s jeho fotbalovým myšlením a kvalitami... Těšíme se, že bude hrát."

Sparta má problémy se stopery a není vyloučeno, že právě Afričan by se mohl z levého kraje stáhnout do středu obrany.

„Otázka pro trenéry... Já jsem jako všichni připravený hrát. Nevadí mi, kam a kdy mě postaví. Hlavně být na hřišti," nechce Costa nic ani naznačit.

Utkání 7. ligového kola Slavia - Sparta se hraje v neděli od 18:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: