Hlavní obsah

Po Jihlavě bylo velké dusno. Chtěli jsme dokázat, že na to máme, tvrdil Holenda po výhře

Po páteční bitvě na Julisce se stal opěvovanou postavou. Útočník Jan Holenda dvěma trefami zařídil triumf fotbalistů Dukly nad Ostravou (2:0). Parta Jaroslava Hynka tak zůstává na domácím stadiónu v nové ligové sezóně nadále stoprocentní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost střelce Jana Holendy v utkání proti Baníku.

Článek

„Chtěli jsme sobě, fanouškům a celému klubu dokázat, že na to máme. To, co jsme před týdnem v Jihlavě předvedli, byla naprostá tragédie. Hloupostí a amatérismem jsme přišli o body," připomněl dvaatřicetiletý útočník zpackaný závěr duelu na půdě Vysočiny, kdy jeho tým prohrál 3:2, ačkoliv ještě tři minuty před koncem vedl.

„V kabině bylo v týdnu obrovské dusno. Uvědomovali jsme si, že to bylo hrozné. I trenér k tomu měl nějaký proslov," přiznal Holenda.

V pátečním prologu 7. kola HET ligy zářil. Hned zkraje utkání otevřel skóre, když po centru Holíka hlavou nasměroval balón k levé tyči. Jeho zásah zvedl domácím sebevědomí.

„Když dáte brzy gól, tak to určitě pomůže. Potřebovali jsme se gólem nakopnout. Myslím, že to bylo z naší strany slušné, ale v zápase byly pasáže, kdy Baník byl na balónu lepší. I proto jsem rád, že jsme utkání zvládli," těšilo Holendu, jenž po změně stran přidal pojistku poté, co mu míč lahůdkově předložil obránce Kušnír. „Oba góly mi udělali krajní hráči. Ten první byl po skvělém centru a o tom druhém se nebudu bavit, ten jsem dával do prázdné brány," usmíval se forvard Pražanů, který má v této sezóně na kontě už čtyři branky.

Na Julisce dál vítězí

Zatímco na hřištích soupeřů uzmuli Pražané zatím pouze bod za remízu v Jablonci, jejich stánek na Julisce se pomalu stává nedobytnou tvrzí. Dukla tady zvítězila v součtu s minulým ročníkem pošesté v řadě. „Doufám, že sérii ještě na pár zápasů prodloužíme," přeje si Holenda.

Dukla má po výhře nad Ostravou na kontě deset bodů a po nepovedeném startu do soutěže se vydrápala do horních pater tabulky za největší favority. „Nevydařený vstup do ligy nás možná nakopl. Sedli jsme si na zadek. Museli jsme si některé věci ujasnit jak v kabině, tak v herním systému. Myslím, že nám to pomohlo," liboval si Holenda.

Reklama

Související témata: