Hlavní obsah

Kluci jsou naštvaní, ale obrátí se to, věří kouč Baníku. Vytáhne v Jihlavě trumf?

Praha

Čekání ostravských fotbalistů na premiérové vítězství na hřišti pražské Dukly od jejího návratu mezi elitu pokračuje. Baník sice podal v prologu 7. kola HET ligy sympatický výkon, jenže dvě trefy Jana Holendy ho na Julisce zlomily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Radim Kučera během utkání 7. kola HET ligy na hřišti Dukly.

Článek

„Kluky musím pochválit, protože dali do zápasu všechno. Odmakali ho, ale neproměnili šance. Fotbal se rozhoduje v šestnáctkách, kde byla Dukla lepší. Měla Holendu a byla účelnější," posteskl si trenér Baníku Radim Kučera.

„Soupeř byl efektivnější. Měl asi čtyři šance a vstřelil dva góly. Sice jsme většinu utkání drželi míč a nehráli špatně, ale o tom to prostě není. Chyběl nám i větší důraz v koncovce. Do vápna létalo hodně centrů, ale my jsme se tam nebyli schopni prosadit," přitakal záložník Robert Hrubý.

Prvoligový nováček uspěl hned v prvním kole na půdě Brna, od té doby ale výhru netrpělivě vyhlíží. „Viděl jsem na hráčích, že chtějí tři body urvat. Kluci jsou naštvaní, někteří si to berou hodně, ale já věřím, že se to obrátí. Když budou dál takhle pracovat, výhry přijdou," tvrdil ostravský kouč.

V páteční bitvě stále postrádal zraněného Milana Baroše, který si v srpnovém duelu na hřišti Plzně natáhl přitahovač. „Tento týden začal s tréninkem. Bylo velké riziko, že kdyby nastoupil nebo šel na lavičku náhradníků, mohl by nám chybět třeba ještě měsíc. Věřím, že se příští týden zapojí do tréninku už na sto procent a bude na utkání v Jihlavě připravený," uzavřel Kučera.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články