Hlavní obsah

Plzeň nemíní nahrávkou od Sparty pohrdnout

Plzeň

Od Sparty dostali nahrávku na smeč a nabídkou nemíní pohrdnout. Zvláště po pohárovém výprasku v Bukurešti, za který se musí plzeňští fotbalisté v dnešním epilogu k sedmému ligovému kolu svým divákům omluvit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Marek Bakoš oslavuje gól.

Článek

V duelu dvou tuzemských vyslanců na scéně Evropské ligy hostí od 18 hodin Zlín, a pokud ho porazí, nabídka zrozená v nedělním derby pražských S se pochopitelně promítne do jejich už tak suverénního postavení v tabulce. Před Slavií by sice dál vedli „jen" o šest bodů, ale na Spartu by jich měli k dobru už deset, což by po sedmém dějství představovalo aktivum opravdu úctyhodné.

Fotbalová HET liga - dohrávka 7. kola
Plzeň - Zlín
Pondělí 18h, sudí Nenadál, vysílá ČT sport

„Po pátém kole jsem řekl, že soutěž je teprve na začátku, a svá slova nebudu měnit po každém odehraném zápase. Úvod soutěže nám vyšel, ale rozhodovat se bude až do třicátého kola," odmítá kouč Viktorie Pavel Vrba vyvozovat závěry z dosavadního bodového zisku.

Zlín hledá tvář

Zvláště když na jeho mužstvo dnes čeká Zlín, který při vstupu na evropskou scénu provázela skepse, a on přesto uhrál s favorizovaným Tiraspolem remízu.

„Našeho fotbalu se budeme držet samozřejmě i v Plzni. Uvidíme, zda bude na suverénní Viktorii stačit," usmívá se spokojený trenér Bohumil Páník, v jehož týmu nezůstal v létě kámen na kameni, ale který přesto našel svou tvář.

„My ji nacházíme postupně. V některých utkáních už ji máme a hrajeme podle mých představ, v jiných jde o partie, které zvládneme lépe, a jiné, které musíme vydřít a ubojovat, některé nám nevyšly vůbec," narážel Vrba na dvojnásobný kolaps s rumunským soupeřem v pohárech.

Reklama

Související témata: