Hlavní obsah

Sparta už je ze hry? Neberu, oponuje plzeňský kapitán Kolář

Šest bodů na Slavii, na Spartu dokonce deset, to jsou aktiva plzeňských fotbalistů po sedmi odehraných podzimních kolech ligy. „Deset bodů je dost, třiadvacet zápasů, které zbývají do konce ligy, ovšem také. Neberu proto, že Sparta už je ze hry,“ zamýšlel se nad konstelací v tabulce plzeňský kapitán Daniel Kolář poté, co v pondělním epilogu přispěl gólem k výhře Viktorie nad Zlínem a tudíž vyhlídkám, která už nyní dělají z jeho týmu vážného aspiranta na titul.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský kapitán Daniel Kolář padá po souboji s Ubongem Ekpaiem ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

A to jste na tom mohli být ještě lépe, kdyby nedělní derby pražských S skončilo remízou...

Však jsme také společně fandili, aby zápas skončil nerozhodně. Slavia ale nakonec vyhrála zaslouženě, i když se v derby nehrál moc hezký fotbal.

Ale i tak na ni máte náskok šesti bodů.

Kdo by to před začátkem ligy řekl...

Trenér Vrba ovšem ani z takovéhoto náskoku nemíní vyvozovat závěry, protože podle něho váš těžké zápasy teprve čekají. Teď v sobotu v Mladé Boleslavi, ale hlavně proti Spartě a Slavii.

Každý mluví o Spartě a Slavii, ale těžké jsou zápasy nejen proti těmto soupeřům. V Jablonci, proti Olomouci, teď třeba proti Zlínu to byly duely možná ještě těžší, protože jsme do nich nastupovali jako favorit. O to cennější jsou výhry, kterých jsme dosáhli.

Se Zlínem to však byla po idylickém začátku nakonec pořádná dřina provázená navíc strachem o výsledek.

Zlín má svou kvalitu, což u nás prokázal. Všichni si myslí, že v takovýchto utkáních nasypeme soupeřům nevím kolik gólů, ale ono to zdaleka tak jednoduché není. První poločas jsme měli pod kontrolou, vedli jsme dva nula, jenže jsme nedotáhli brejky, z nichž jsme mohli přidat další branku. Zato Zlín vystřelil dvakrát na naši bránu a byl z toho gól. Po změně stran už byl soupeř víc u míče než my, ale přesto jsme dotáhli zápas do vítězného konce, což bylo důležité.

Neprojevila se na vás únava ze čtvrtečního utkání Evropské ligy v Bukurešti?

Někdo ji možná cítil víc, jiný méně, ale šlo o výhru, kterou jsme uhráli.

Podstatný je i náskok, který na soupeře už po sedmi odehraných kolech máte.

Samo sebou jsme rádi, že na tom takhle jsme, ale teď to není podstatné. Liga se hraje třicet kol, takže doufám, že na tom budeme stejně po jejím skončení.

Reklama

Související témata: