Hlavní obsah

Reminiscence varují. I proto je Vrba na omílání plzeňského náskoku alergický

Už začíná být alergický na neustálé omílání náskoku, který jeho Plzeň po sedmi odehraných ligových kolech má. Možná z opatrnosti, třeba i vzhledem k reminiscencím na minulost. Na první sezónu, kdy Pavel Vrba mužstvo Viktorie vedl a po sedmém ligovém dějství na tom byl s novými svěřenci ještě lépe než nyní. Na podzim roku 2010 totiž měl jeho tým na druhou Spartu k dobru už sedm bodů, v závěru soutěže se ovšem moc a moc strachoval, aby historicky první mistrovský titul získal.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Plzně Pavel Vrba je navzdory náskoku opatrný. Ví proč...

Článek
Fotogalerie

Proto Vrbovy reakce, proto alergie na připomínání náskoku, který si jeho mužstvo hned v úvodu letošního ročníku vytvořilo.

Šest bodů na druhou Slavii je přitom dost. Deset bodů na Spartu dokonce hodně.

„Nesmysl k našemu náskoku něco říkat. Je odehráno teprve sedmé kolo, všechno se může otočit," namítal Pavel Vrba i poté, co jeho svěřenci udolali v pondělním epilogu Zlín a završili tak brilantní vstup do ligy sedmou výhrou v řadě.

Hra zatím není ideální

O minulosti nemluvil, ale nejspíš se i jemu vybavila vzpomínaná sezóna 2010/2011, v níž náskok Viktorie na druhou Spartu narostl po odehrání tuctu utkání dokonce na dvanáct bodů.

„Vyhráli jsme sice třikrát venku a čtyřikrát doma, ale nemůžeme tvrdit, že naše hra je ideální. Některé pasáže ano, v jiných si musíme počínat lépe. Hlavně aktivně, protože pokud se hráči nebudou držet toho, co na nich vyžaduji, můžeme mít problémy s kýmkoliv. Tím ovšem nenarážím na Zlín, který u nás hrál velice dobře," uznával plzeňský kouč, že v konfrontaci dvou zástupců na evropské pohárové scéně šlo o tři body perně vybojované.

„Není proto důvod být nahoře, i když je dobré, že máme už tolik bodů," dával opakovaně najevo svou opatrnost.

Ví proč, protože před oněmi sedmi lety se aktiva Viktorie začala také rychle ztenčovat. A dokonce na pouhý bod, který souboj Plzně se Spartou nakonec rozhodl.

„A aniž bych chtěl podceňovat soupeře, s nimiž jsme zatím hráli, zápasy pravdy nás teprve čekají. Teď v Mladé Boleslavi, po reprezentační přestávce se Spartou a pak Slavií," připomínal Vrba závěr podzimu.

„Až po těchto utkáních se dá o něčem mluvit, ale teď je to absolutně nesmyslné," naznačoval, proč začíná být alergický na omílání náskoku, který jeho tým po sedmi odehraných kolech má a jenž z něho dělá nejvážnějšího aspiranta na titul.

V tuto chvíli, v tom má Vrba pravdu.

Reklama

Související témata: