Hlavní obsah

Sparta řekla jasné NE! Násilníkům z derby chce zakázat vstup na stadión, investuje do kamer

Praha
Aktualizováno

Zaujali jasné stanovisko. Fotbalová Sparta zveřejnila na webových stránkách prohlášení, ve kterém se tvrdě ohradila vůči svým radikálním fanouškům. Ti během nedělního derby se Slavii (0:2) v kotli brutálně zbili dva příznivce Letenských. I proto Sparta na nedělní duel chystá bezpečnostní změny.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Fanoušci Sparty během derby v Edenu.

Článek

„Jednoznačně odsuzujeme násilí, ke kterému došlo v sektoru našich fanoušků v průběhu derby. Napadením vlastních příznivců překročila část radikálních fanoušků jakékoli akceptovatelné meze. Jsme si vědomi, že toto chování se netýká všech „ultras", jejichž podpory a vztahu ke klubu si jinak vážíme. Násilí na stadiónech však nelze tolerovat," stojí v prohlášení.

Letenští zároveň doufají, že policie pachatelé dopadne. „Věříme, že Policie ČR v krátké době identifikuje konkrétní agresory, pro které už na stadiónu Sparty nebude místo. Současná právní úprava nám dává možnost udělit pachatelům zákaz vstupu na náš stadión. Jsme připraveni této možnosti využít."

Na nedělní domácí zápas s Teplicemi chystají sparťané změny. „Ve spolupráci s Policií ČR budou posíleny bezpečnostní opatření, včetně navýšení počtu členů pořadatelské služby. Dění na stadiónu bude důsledně monitorováno kamerovým systémem. Klub zároveň v současné době finalizuje investici do další modernizace kamerového systému na stadiónu se zásadním zlepšením schopnosti identifikace osob."

„Stadión Sparty patří k nejbezpečnějším v České republice. A musí to tak i zůstat. Bezpečnost diváků na utkáních ACS je pro nás absolutní prioritou, podle toho budeme k celé věci přistupovat," upozorňují v závěru.

Reklama

Související témata: