Hlavní obsah

Zápasy pravdy jsou tady. V Mladé Boleslavi fotbal vždycky bolí, přiznávají plzeňští hráči i trenér Vrba

Plzeň

Čeká je zápas pravdy. Dost možná vůbec první v této ligové sezóně, kterou zatím kráčí plzeňští fotbalisté naprosto suverénně. „Sám jsem zvědav, jak ho zvládneme proti soupeři, jenž se po složitějším začátku už chytil a bude na nás určitě dobře připravený,“ nepopírá trenér ligového lídra Pavel Vrba, že sobotní konfrontace na hřišti Mladé Boleslavi (18.00) ukáže, jak na tom jeho svěřenci doopravdy jsou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují ze vstřeleného gólu v zápase se Zlínem .Dočkají se podobných chvil i v Mladé Bolesslavi?

Článek

Sedm předchozích duelů Viktoria zvládla, připsala si na konto plný počet bodů a tabulce kraluje suverénně. Jenže v posledním domácím utkání proti Zlínu to v jejích řadách ve druhém poločase až podezřele drhlo.

„Scházela aktivita, kterou na hráčích požaduji, u většiny míčů jsme byli až jako druzí. Kdybychom měli takto pokračovat, budeme mít v lize problémy s kýmkoliv," přiznával plzeňský kouč, že výhru na Zlínem museli jeho svěřenci vydřít a vybojovat.

„Nehráli jsme skutečně optimálně, takže se musíme z chyb poučit a dávat si pozor, aby nás Mladá Boleslav netrestala," nezbývalo Milanu Petrželovi než s trenérem souhlasit.

„Zvláště, když nás čeká tuhý boj. S Boleslaví na něj musíme být připraveni pokaždé a teď obzvlášť. Neměla dobrý začátek podzimu, ale dvěma výhrami v řadě se zvedla," uvědomuje si Lukáš Hejda, že konfrontace se Středočechy pokaždé bolí.

Ostatně, vzpomínky na dva loňské zápasy, které skončily remízou, má pořád v hlavě. „Hlavně na domácí, neboť na jaře jsme hráli o všechno a s Bolkou jsme prohrávali po hodině hry už tříbrankovým rozdílem. Dotahovali jsme, povedlo se nám vyrovnat, ale zázračný konec se nekonal," vybavuje si utkání, v němž Plzeň promarnila šanci na titul.

„Hlavně v Mladé Boleslavi to nikdy nebyl pro Plzeň jednoduchý zápas. Fotbal tam pokaždé bolel, ale i s tím se musíme vyrovnat, pokud chceme pokračovat v podzimním tažení," ví  trenér Vrba, že zápasy pravdy právě přichází.

V sobotu v Mladé Boileslavi, před reprezentační přestávkou doma s Bohemians, hned po ní na pražské Letné se Spartou.

"Až po nich se můžeme bavit o našich ambicích. Anebo spíše až po skončení podzimu," naráží trenér Vrba na konfrontaci s mistrovskou Slavií v 13. ligovém kole.

Reklama

Související témata: