Hlavní obsah

Věříme si, Plzeň jsme schopni porazit, tvrdí mladoboleslavský Magera, že vítězná série lídra může skončit

Mladá Boleslav

Jsou soupeřem, který není nikdy plzeňským fotbalistům moc po chuti. Mladá Boleslav totiž na Viktorii zahrát umí, o čemž se Západočeši přesvědčili i v minulé sezóně. Na protivníkově hřišti se museli spokojit s bezgólovou remízou, doma pak brali nerozhodný výsledek dokonce s povděkem, protože s Mladou Boleslaví prohrávali ještě pětadvacet minut před koncem 0:3 a zachráněný bod se rovnal malému zázraku. „Tentokrát věřím, že jsme schopni Plzeň porazit,“ tvrdí v rozhovoru pro klubovou televize mladoboleslavský útočník Lukáš Magera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Magera z Mladé Boleslavi oslavuje gól.

Článek

Dost odvážné tvrzení po mizérii, kterou jste v úvodu ligy zažívali...

Ale už jsme se zvedli a pohoda se do mužstva vrací. Proto tvrdím, že jsme schopni v lize porazit každého, Plzeň nevyjímaje. Náš problém je spíše v tom, že zbytečně ztrácíme body se slabšími soupeři.

Právě na to jste v prvních pozimních kolech dopláceli.

Po vyřazení z kvalifikace o Evropskou ligu nebyla nálada opravdu dobrá. Po ztrátách na začátku ligy už teprve ne. Zbytečně jsme inkasovali, sami jsme góly nedávali. Ale pořád jsme věděli, že máme kvalitní kádr a že k proměně dojde.

Ta se v zápasech s Brnem a na Slovácku skutečně dostavila, takže jste opustili dno tabulky a stoupáte vzhůru. Jenže teď vás v sobotu čeká Plzeň, která na podzim, neztratila ještě ani bod.

Hraje o titul rok co rok, staví na hráčích, kteří jsou ve Viktorce už řadu sezón, kádr je pravidelně doplňován mladými kvalitními hráči, což se do výkonů a výsledků samozřejmě promítá. Zvláště teď na podzim, kdy vyhrála sedm zápasů v řadě. Dokáže zvládnout i utkání, kdy se jí herně nedaří, což je také ohromně důležité. Vyhrát třeba o gól a jedno jakým způsobem, ale vyhrát.

Vašemu týmu se ovšem proti Plzni pravidelně daří, takže hráči Viktorie přiznávají, že jste soupeřem, který jim není moc po chuti. Dáte jim to na vědomí i tentokrát?

Chceme Plzeň porazit. Ve dvou posledních ligových a jednom pohárovém zápase jsme nedostali gól, vpředu naopak máme sílu, abychom nějakou branku dali. Proto si věříme.

Reklama

  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 10. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 8. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 10. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice