Hlavní obsah

Třicet čtyři je velké číslo. Jenže body jsou přednější, ulevil si po remíze ve Zlíně kouč Slavie

Zlín

Třicet čtyři zápasů v řadě neprohráli, což je nový rekord tuzemské nejvyšší soutěže, ale po remíze 1:1 ve Zlíně nebyla žádná radost na tvářích slávistických fotbalistů znát. Obhájci titulu si připsali na venkovním stadiónu už čtvrtý nerozhodný výsledek v nové sezóně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér fotbalové Slavie Jaroslav Šilhavý udílí pokyny.

Článek
Fotogalerie

„Série je to hezká. My jsme ale přijeli do Zlína vyhrát, což se nám nepodařilo. Bohužel jsme dva body ztratili. Štve mě, že jsem zavinil vyrovnávací gól domácích," kaje se brankář Pražanů Jan Laštůvka, jenž neudržel v náruči míč po Džafičově střele. Po jeho chybě následoval faul Jugase na Diopa a pokutový kop, který proměnil Vukadinovič. „Měl jsem tu situaci vyřešit jinak. Buď střelu chytit, anebo balón vyrazit daleko od brány," ví gólman.

Stoper Slavie Jakub Jugas, který se vrátil na stadión klubu, z něhož před čtyřmi měsíci do Edenu přestoupil, uznává, že plichta je zasloužená. „Bylo to vyrovnané střetnutí. My jsme ovšem vstřelili gól jako první, a tak je velká škoda, že jsme o vedení přišli. A o rekordu moc nepřemýšlím, vždyť já jsem se na něm podílel pouze v posledních osmi zápasech," uvažuje Jugas.

„Ve Zlíně jsme hráli na vítězství, ale bohužel se nám nedaří proměňovat šance. Nakonec musíme být rádi, že Vukadinovič mířil v závěru z brejku jen do tyče," přemítá.

Po jeho faulu na Diopa kopali Zlíňané penaltu a Jugas navíc viděl žlutou kartu. „Nezbylo mi, než Diopa přidržet rukou a doufat, že domácí desítku nepromění. Trochu jsem se ale bál, abych nebyl vyloučený," přiznává Jugas.

Zlínští fanoušci mu připravili po utkání ovace. „Bylo to krásné, až mi vhrkly slzy do očí. Všechno tady pro mě bylo tak trochu nostalgické. Jednou se do Zlína vrátím," slíbil.

Slávistický trenér Jaroslav Šilhavý vnímal, že jeho mužstvo překonalo v počtu neprohraných zápasů za sebou Spartu. „Třicet čtyři je velké číslo. Jenže velkou radost z něj mít nemohu. Momentálně jsou pro mě přednější body, a my jsme ve Zlíně uhráli bohužel jen jeden. Naše ztráta na vedoucí Plzeň zase vzrostla," smutnil Šilhavý, jenž si láme hlavu, proč jeho celek nedovedl ještě ani jedno utkání na cizím hřišti v novém prvoligovém ročníku k vítězství. „Když řeknu, že neproměňujeme jasné tutovky, budu se asi opakovat. V minulé sezóně jsme ale dávali góly nějak jednodušeji," porovnává.

Více o utkání Slavie ve Zlíně čtěte ZDE.

Reklama

Související témata: