Hlavní obsah

Vyrovnal z penalty a ještě trefil tyč. Slavia byla k poražení, domnívá se zlínský záložník Vukadinovič

Ztratili první body na svém hřišti v novém ročníku nejvyšší soutěže, ale plichtu 1:1 s mistrovskou Slavií brali. Bod zlínským fotbalistům zařídil šest minut před koncem proměněnou penaltou záložník Vukadin Vukadinovič. Ten je na zlínské Letné na ročním hostování ze Sparty.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vukadin Vukadinovič ze Zlína sice vstřelil Slavii gól, nakonec ale mohl rozhodnout i o výhře Zlína, jenže trefil tyč.

Článek
Fotogalerie

„Věřil jsem si na ni. A velká škoda, že jsem v úplném závěru trefil v brejku jen tyč. Jsem přesvědčený, že Slavia byla tentokrát k poražení. Ale je to obhájce titulu, a tak ani z plichty nejsme zklamaní," tvrdí srbský rychlík.

Vukadinovič je přesvědčený, že se plnému hledišti muselo střetnutí dvou českých zástupců v Evropské lize líbit. „Hrálo se nahoru dolů a oba týmy si vypracovaly dost šancí," zamlouvala se mu úroveň zápasu. „Potřebujeme ale přivézt i nějaký bodík zvenku," myslí už na další ligový duel v Ostravě.

Do Moskvy v dobré náladě

Ještě předtím však čeká Zlíňany v Rusku zápas Evropské ligy s Lokomotivem Moskva. „Zvládli jsme vedení Slavie srovnat, a tak poletíme do Moskvy v dobré náladě. Ještě líp by se nám letělo s vítězstvím, ale asi by bylo nezasloužené. To stejné však platí i o Slavii. Bylo to naprosto vyrovnané střetnutí a nerozhodný výsledek je spravedlivý," tvrdí kouč Fastavu Bohumil Páník, který si považuje, že se na tribunách sešlo víc než pět a půl tisícovek diváků. „Správně vytušili, že se bude hrát kvalitní fotbal," usmívá se.

Pražanům pomohl k vedoucímu gólu smolnou vlastní brankou čtvrt hodiny před koncem mladý zlínský stoper Ondřej Bačo. „Chtěl jsem po dobře kopnutém rohu ve zmatku v naší šestnáctce odvrátit balón někam pryč. Bohužel to dopadlo tak, že jsem se trefil do vlastní sítě," lituje.

Prozradil, že nepřestával věřit, že Zlíňané stihnou vyrovnat. „Povedlo se, ale byla to pořádná fuška. S trochou štěstí jsme mohli nakonec i vyhrát. Ale bod beru, remíza je asi zasloužená," domnívá se Bačo.

Trenér Páník mu vlastní gól nevyčítá. „Byl to obrovský shluk v našem velkém vápně. Něco takového se občas přihodí. Ale Bačo jinak odehrál výborné utkání. Skvěle dorážel balóny a vyhrával osobní souboje. Zápasy v naší i Evropské lize jsou pro něho vysokou školou fotbalu," uvedl na adresu jednadvacetiletého obránce, který zaskakuje v základní sestavě Zlína za dlouhodobě zraněného kapitána Janíčka.

Reklama

Související témata: