Hlavní obsah

Gól nad zlato. Klokany sráží mizérie v koncovce, z Haška je smutný trenér

Praha

Nehrají špatně, leckdy si i vytvoří víc šancí než soupeř. Jenže v kolonce vstřelených branek mají Bohemians 1905 obvykle nulu. Třeba v sobotu s Jabloncem (0:1). Bilance Klokanů je vypovídající: v posledních šesti zápasech v lize dali jediný gól. Na podzim se trefili pouze čtyřikrát, nejméně z celé soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Martin Hašek během utkání 8.kola HET ligy s Jabloncem.

Článek

„Koncovka je zcela jistě náš největší problém. Důvodů je víc. Když to zjednoduším, směrem dopředu máme výhradně mladé hráče, kteří v lize začínají. Tetteh, Nečas, Reiter. Doplňuje je, v uvozovkách zkušený Hašek, který ligu hraje druhým rokem. A Luts, jenž nastoupil k prvnímu ostrému zápasu od května. Tito kluci za ofenzivu odpovídají nejvíc," povzdechl si trenér Martin Hašek po duelu s Jabloncem, který rozhodla branka Martina Doležala z druhého poločasu.

Přitom tři body klidně mohly zůstat u Botiče. Zelenobílí v úvodní půlhodině soupeře přehrávali: jenže Tetteh jen trefil tyč, nevyužity zůstaly i další dvě šance. „Jsem smutný trenér. Chystáte se na zápas, dáte do něj energii a je z toho nula. Z mého pohledu je to smutné i proto, že nulou skončit rozhodně nemusel. Kluci tvrdě pracují, dodržují věci, které si říkáme. Ale ne vždy se dostaví výsledek," litoval Hašek.

„Nevypracováváme si deset šancí za zápas, ale určitě si jich připravíme víc než tomu odpovídá naše bilance," dodal kouč. Ovšem mladý, neobouchaný fotbalista nerovná se automaticky špatný střelec. Klíčová je vždy kvalita. Ta se projevuje bez rozdílu věku. „Ano, v neposlední řadě je to samozřejmě o kvalitě hráčů. Jsou sice mladí, ale pokud by byli špičkoví, jsou v bundeslize, nikoli v Česku," podotkl Hašek.

„Zkušenosti jsou jedna věc, umění střílet góly druhá. Spousta mladých branky dává," přitakal 22letý Nečas. „Bohužel nám to tam nepadá. Možná chybí i trocha štěstí," narážel na Tettehovu tyčku.

Reklama