Hlavní obsah

Nechali jsme se vybláznit, pojmenoval Přikryl důvod, proč Mladá Boleslav nezvládla partii s lídrem ligy

Uvědomoval si, že se nechali strhnout. Přiznával, že je slibný vstup do zápasu s Plzní navnadil až příliš. Že se prostě nechali pobláznit a s lídrem ligy se pustili do partie, kterou neměli šanci zvládnout. „Chtěli jsme soupeře zaskočit. Proto jsme na něho vletěli, měli i šance, jenže on nás hned z prvního útoku potrestal. A od inkasovaného gólu se pak odvíjel celý zápas,“ rozebíral mladoboleslavský záložník Tomáš Přikryl po utkání s Viktorií, kde se stala chyba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Přikryl přiznal, že jeho tým se nechal příliš strhnout.

Článek

Trenér Uhrin nachystal na duel s Plzní taktiku, k níž našel inspiraci v předchozích zápasech Viktorie s Libercem a Zlínem.

Proto strhující nástup jeho týmu, nebezpečné střelecké pokusy Matějovského a Chramosty, aktivita, kterou všichni jeho svěřenci doslova překypovali.

„Jenže se stalo, co stát nemělo. Měli jsme šance, které jsme neproměnili a sami naopak inkasovali. Dva centry do vápna Plzni stačily, aby vedla dvoubrankovým rozdílem už po čtvrthodině. Takové manko se těžko dohání. Zvlášť proti mužstvo, jakým je Viktoria," přiznával Přikryl, že záměry jeho týmu se záhy sesypaly jako domeček z karet.

„Přitom nešlo o akci pro Plzeň tak typickou. Nerozebrala nás, jak mívá ve zvyku, ani to nebyly góly, jež by vzešly z kombinačních akcí. Stačily centry do šestnáctky na Krmenčíka, který zůstal dvakrát po sobě volný. A přitom úkol zněl, abychom si právě jeho pohlídali," připomněl domácí hráč partituru, které se měli domácí držet.

„Nechali jsme se prostě vybláznit. Kdybychom drželi bezbrankový stav, bylo by to pro Plzeň mnohem horší, neboť by musela hru otevřít a útočit. Takhle vedla, a tudíž bránila a čekala na brejky. Má na ně rychlé hráče, takže vývoj střetnutí jí vyhovoval," věděl sám moc dobře, že veškeré domácí snažení je odsouzeno k nezdaru.

„Na Plzni je totiž vidět, že zažívá vítěznou sérii. Do sebevědomí hráčů se to promítá, do jejich hry také. Chtějí pořád kombinovat, dávají si balóny po zemi, rozehrávají, aby mohli najednou udeřit. Byl to určitě jeden z nejlepších soupeřů, s nímž jsme se na podzim v lize zatím utkali," nechtěl se Přikryl pouštět do hodnocení, zda je Plzeň lepší než Slavia, s níž Uhrinovi svěřenci prohráli 0:4, nebo Sparta, které doma 0:1 podlehli.

„Plzeň je ale při vší úctě k našem předchozím soupeřům trochu dál. Přesto jsme ji chtěli zápas znepříjemnit, protože jsme hráli doma, ale bohužel se to nepovedlo," přidal nakonec svůj pohled na celky, které figurují v tabulce před Mladou Boleslaví.

Reklama

Související témata: