Hlavní obsah

Dočká se Krmenčík hattricku ještě v Plzni? Teď jsem rád, že pomůže do konce podzimu, reagoval Vrba

Mladá Boleslav

Nabídka na přestup Michaela Krmenčíka přišla v létě do Plzně hodně zajímavá, ale vedení Viktorie nezlomila ani hromada peněz, kterou mohlo shrábnout. Teď si generalita Viktorie a trenér Pavel Vrba s ní libuje, že čtyřiadvacetiletý útočník zůstal. „Však jsem rád, že ho klub nikam nepustil, protože je pro nás důležitým hráčem,“ připouštěl kouč ligového leadera, že bez nejlepšího podzimního střelce by jeho mužstvo nejspíš nevládlo lize s takovou suverenitou, s jakou jí dosud kraluje.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost fotbalistů Plzně z gólu Michaela Krmenčíka na hřišti Mladé Boleslavi. Západočeši vyhráli 2:0 a vládnou nejvyšší soutěži.

Článek

Právě Krmenčík se totiž dvěma góly postaral o výhru Plzně v Mladé Boleslavi, takže v tabulce ligových kanonýrů se dostal s šesti trefami na první příčku.

Statistiky neřeší

„Hezké, ale tohle vůbec neřeším. Raději chci být první s týmem, než abych koukal na osobní statistiky," odmítal Krmenčík, že ho snad dostihy za korunou Krále střelců nějak obzvlášť motivují.

V Mladé Boleslavi se střelecky prosadil hned v úvodní čtvrthodině. Pokaždé po centrech Limberského, v obou situacích střelami, proti nimž neměl domácí gólman nárok.

„Limba to takhle pod sebe dává, to vím. Poprvé mi sedl míč tak, že jsem pálil rovnou z voleje, podruhé jsem si počkal u tyče a nebylo ani tak těžké poslat balón pod víko," nedělal Krmenčík ze svých tref vědu.

Přitom právě individuální statistiky dokládají, že je pro Plzeň pomalu nepostradatelným hráčem. Vždyť v osmi podzimních kolech dal šest gólů a na další čtyři nahrál, takže se postaral o více než polovinu branek, které Vrbův tým zatím dal.

K prvnímu hattricku měl blízko

V Mladé Boleslavi přitom nemuselo zůstat jen u dvou tref, protože Krmenčík měl po dvou bleskových úderech v úvodní čtvrthodině blízko k završení hattricku.

„Trochu zamrzelo, že se mi to nepovedlo, protože v lize jsem hattrick ještě nikdy nedal. Dvě dobré šance jsem přitom měl, ale nohou i hlavou jsem pálil kousek vedle. Snad se ale časem i hattricku dočkám."

Otázkou ovšem je, zda to bude ještě v dresu Plzně, protože i trenér Vrba při hodnocení Krmenčíkových výkonů naznačil, že na jaře by mohl nejlepší střelec jeho mužstva dávat góly už jinde.

„Je rychlý, dokáže se prosadit v souboji jeden na jednoho, střílí góly. Proto jsem rád, že nám minimálně do konce podzimu pomůže," připustil kouč Viktorie, že v jarním tažení za titulem by Krmenčíkovy góly už jeho týmu body přinášet nemusely.

Proti Rumunům zase nastoupí

Ve čtvrtečním duelu druhého kola základní skupiny Evropské ligy proti izraelském Hapoelu Ber Ševa však Krmenčík v sestavě plzeňského celku určitě chybět nebude, protože trest za vyloučení v zápase s rumunským FCSB Bukurešť mu už vypršel.

„Hrajeme doma a s dobrým soupeřem k tomu, takže bychom měli vyhrát a dokázat našim fanouškům, že i v pohárové Evropě hrát umíme," uvědomuje si Krmenčík, že po selhání v prvním zápas základní skupiny má Viktoria co napravovat.

Výhodou pro ni určitě bude, že ve čtvrté podzimní konfrontaci s FCSB Bukurešť už může se svým nejlepším podzimním střelcem zase počítat.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články