Hlavní obsah

Arrivederci, Stramaccioni? Kdepak, jistá výhra a Křetínský v kabině

Praha

Konečně klidný zápas, poprvé v sezóně tři vstřelené góly. Nic lepšího si fotbalová Sparta v rozbouřené situaci přát nemohla. Desetibodové manko na vedoucí Plzeň sice nezmenšila, na porážku v derby ovšem dokázala výhrou 3:0 nad Teplicemi zareagovat. Obešla se i bez služeb Tomáše Rosického, jehož absence by neměla být delšího rázu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni v akci...

Článek
Fotogalerie

Letenští ultras v neděli pokročili ve svém bojkotu do další fáze. Nechali kotel zcela prázdný a vyvěsili pod něj jen transparent „Arrivederci, Stramaccioni", kterým vyzývají italského kouče k odchodu.

Jenže tým v rudých dresech předvedl proti Teplicím zřejmě nejlepší partii pod jeho taktovkou.

„Po derby byli všichni zklamaní. Když jste dole, musíte zvednout hlavu a reagovat správným způsobem. Byli jsme velmi kompaktní a nebezpeční, což se mi moc líbilo. Cítil jsem z týmu sílu a byl spokojen s kvalitou směrem do ofenzivy," kvituje Andrea Stramaccioni.

Neuctivý vzkaz kotelníků diváci na ostatních tribunách nepodpořili a celý zápas mužstvu fandili.

Tlak si nechce připouštět

„Soustředím se pouze na přípravu týmu. Samozřejmě chápu, že Sparta není poslední tři roky příliš úspěšná a fanoušci nejsou spokojení. My je ale potřebujeme. Řekl jsem hráčům, aby na hřišti nechali vše a myslím, že to splnili. Dokázali fanouškům, že bojovali za tým," líčí Stramaccioni.

Tlak si zkrátka nechce připouštět.

„Pro nového trenéra z ciziny je těžké hned porozumět českému fotbalu. Vyměnila se celá jedenáctka hráčů, kabina si musí sednout. I když jsou nutné výsledky, tak potřebujeme čas. Když vyhodíte trenéra, budete také potřebovat čas. Pracujeme tak, aby Sparta byla v co nejlepší formě co nejdříve," ujišťuje Stramaccioni.

Křetínský přišel do kabiny

Po duelu s Teplicemi se mu znovu dostalo podpory od majitele klubu.

„V kabině byl i majitel Daniel Křetínský, což bylo pro hráče i celý realizační tým velice důležité. Potřebujeme všichni držet pohromadě. Přítomnost majitele to jen podtrhla."

Ital stále spoléhá i na špílmachra Rosického, který nedělní duel vynechal.

„Tomáš se v týdnu nepřipravoval s týmem. Měl pouze individuální tréninky a dohodli jsme se, že do zápasu nenastoupí. Důležité je, že je pořád s týmem a věříme, že s ním brzy zase začne trénovat," očekává Stramaccioni.

Reklama

Související témata: