Hlavní obsah

Tepličtí spadli na hubu, přitom si na Spartě tolik věřili

Praha

Hodně si na Letné troufali, vždyť Sparta byla po porážce v derby dole. Fotbalistům Teplic však v utkání 8. ligového kola nevyšlo nic a odjeli z Prahy s výraznou porážkou 0:3. „Věřili jsme, že jsme schopni uspět, ale utkání se nám tolik nepovedlo. Sparta byla živější a přímočařejší,“ mrzí trenéra Daniela Šmejkala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický Alex Král (vlevo) během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Sparta byla pod tlakem mizerných výsledků i vlastních fanoušků. Kdy jindy už by měli Severočeši na Letné uspět!

„Byli jsme plní očekávání, že bychom mohli podat lepší výkon. Odměnou by byl třeba i odvezený bod. Na hřišti jsme ale spadli na hubu," kaboní se obránce Tomáš Vondrášek.

Očekávání měl o to větší, že sehrál svůj 200. ligový zápas.

„Jubilejní utkání mi hodně zhořklo... Celý týden se soustředíme na Spartu, která není úplně v optimální pohodě. Víme, že její hráči jsou pod obrovským tlakem. Pak nám ale ukážou, že i pod ním hrát umějí. Sparta byla jednoduše lepší a zaslouženě vyhrála. Na druhou stranu, my jsme jí zápas vlastními chybami dost ulehčili," netají Vondrášek.

Stejně mluví také jeho mladší spoluhráč Alex Král, který byl čerstvě nominován do reprezentační jedenadvacítky.

„Spartě začátek sezóny nevyšel, o to víc proti nám makala. A byla to zase stará Sparta. My jsme každopádně asi měli hrát jinak. Čekali jsme, že ji potrápíme mnohem víc," líčí Král.

Tepličtí tak mají po polovině podzimu jen tříbodový náskok na sestupové příčky. V pátečním domácím duelu proti Liberci tak pro změnu oni budou nastupovat pod dost velkým tlakem...

Reklama

Související témata: