Hlavní obsah

Neměl jsem právo, abych v Teplicích slavil gól, vysvětlil Potočný chladnou reakci

Teplice

Vstřelil svůj druhý gól v sezóně. Přestože jím fotbalový útočník Roman Potočný dostal Slovan Liberec do vedení na 1:0 při zápase v Teplicích, nakonec to nestačilo ani na bod. Potočný se přitom střelecky prosadil na půdě klubu, v jehož barvách před několika lety naskočil do první ligy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jan Rezek (vpravo) z Teplic a liberecký Roman Potočný.

Článek

„Jsem vděčný v prvé řadě tehdejšímu teplickému trenérovi panu Ščasnému, že si mě vytáhl z divizních Brozan. Ale dík patří celým Teplicím, že hraji první ligu. Gól jsem neslavil, jelikož jsem na to neměl právo. Takhle jsem to cítil a znovu připomenu, že bez teplického týmu bych nebyl v nejvyšší soutěži," vysvětlil chladnou reakci po své trefě Potočný, jenž především litoval bodové ztráty Liberce.

„Nebyli jsme vůbec nebezpeční, hráli jsme po vápno, kdežto Teplice na brejky a na vysokého Vaněčka. Míče se k nim odrážely, a to, že jsme prohráli, je naše hloupost," klopil zrak liberecký forvard.

Osobní zápis do střelecké listiny ho netěšil. „Nechci spekulovat o tom, jestli jsem hrál dobrý zápas. Kdyby tomu tak bylo, vyhráli bychom a měli body. A že je nemáme, to je naše ptákovina," nemohl se zbavit rozčarování. Liberec předtím remizoval 1:1 se Slováckem, v Teplicích rovněž ztratil náskok a neuspěl. „Dostáváme góly z ničeho," smutnil Potočný.

Brankář Diviš debutoval v novém dresu

Ostrou premiéru v teplické brance si odbyl gólman Jakub Diviš. Na začátku sezóny ještě působil v Mladé Boleslavi, s níž zažil i předkolo Evropské ligy, ale 1. září přišel do Teplic. Plnil roli brankářské dvojky, ale při zranění Tomáše Grigara musel mezi tyče proti Liberci už v deváté minutě! A to za stavu 0:1 právě poté, co Potočný poslal míč za Grigarova záda.

„Takový start je nepříjemný ne z důvodu, že jdete do branky, ale že každá střela ze začátku je nebezpečná. Na terén padla rosa, hodně to klouzalo," líčil Diviš. Během osmdesáti minut na hřišti udržel čisté konto, ale nula se mu do bilance počítat nebude, jelikož neodchytal celý zápas. „To ať vezme čert, důležitá je výhra 2:1. Přišla po zápasech, které jsme nezvládli, jak jsme chtěli. Musím pochválit kluky přede mnou. V defenzivě to proti Liberci odehráli skvěle, moc práce si nevybavuji. Soupeř měl jednu velkou šanci a jednou mě zachránila tyč. Gólman ale musí mít štěstí. Tentokrát při mně stálo," usmál se Diviš. Na teplické ligové soupisce nahradil slovenského brankáře Martina Chudého, který počátkem září přestoupil do Spartaku Trnava.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články